نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
محققان در نبرد مداوم با ابر میکروبهای مقاوم به آنتیبیوتیک، آسیبپذیری غیرمنتظرهای را کشف کردهاند که میتواند نحوه مبارزه ما با این عفونتهای کشنده را تغییر دهد. به گزارش ایسنا، این کشف در یک زمان حیاتی رخ داد. تخمینهای کنونی نشانگر تصویری تلخ هستند. عفونتهای مقاوم به دارو در حال حاضر سالانه جان بیش از […]
محققان در نبرد مداوم با ابر میکروبهای مقاوم به آنتیبیوتیک، آسیبپذیری غیرمنتظرهای را کشف کردهاند که میتواند نحوه مبارزه ما با این عفونتهای کشنده را تغییر دهد.
به گزارش ایسنا، این کشف در یک زمان حیاتی رخ داد. تخمینهای کنونی نشانگر تصویری تلخ هستند. عفونتهای مقاوم به دارو در حال حاضر سالانه جان بیش از یک میلیون نفر را میگیرند و پیشبینی میشود تا سال ۲۰۵۰ مرگ و میرها تقریبا دو برابر شده و به دو میلیون نفر در سال برسد.
به نقل از اساف، با این حال، گروهی به رهبری محققان دانشگاه کالیفرنیا-سن دیگو ممکن است راهی جدید برای مقابله با این بحران بدون تکیه بر آنتی بیوتیکهای سنتی پیدا کرده باشند. تحقیقات آنها که در مجله Science Advances منتشر شده است، نشان میدهد که باکتریهای مقاوم به آنتیبیوتیک یک ضعف ذاتی دارند. ضعفی که میتواند توضیح دهد که چرا این ابر میکروبهای به ظاهر غیرقابل توقف به طور کامل بر ما مسلط نشدهاند.
پروفسور گورول سوئل(Gürol Süel) از دپارتمان زیستشناسی مولکولی دانشگاه کالیفرنیا سن دیگو میگوید: ما یک پاشنه آشیل در باکتریهای مقاوم به آنتی بیوتیک کشف کردیم. ما میتوانیم از آن برای سرکوب ایجاد مقاومت آنتی بیوتیکی بدون مصرف دارو یا مواد شیمیایی مضر استفاده کنیم.
این گروه یک باکتری معمولی به نام باسیلوس سوبتیلیس(Bacillus subtilis) را مورد مطالعه قرار داد و بر این موضوع تمرکز کرد که چرا سویههای مقاوم به آنتی بیوتیک همیشه بر همتایان غیرمقاوم خود غالب نیستند. چیزی که آنها پیدا کردند تعجبآور بود. همان جهشهایی که باکتریها را در برابر آنتی بیوتیکها مقاوم میکند، ضعف غیرمنتظرهای نیز ایجاد میکند.
به آن به عنوان یک مسابقه طنابکشی در داخل سلول باکتری فکر کنید. محققان کشف کردند که در باکتریهای مقاوم، اجزای سلولی ضروری به نام ریبوزوم که به ساخت پروتئینها کمک میکنند به طور غیرعادی برای دریافت منیزیم که یک ماده معدنی حیاتی است، طمع میکنند. این باعث ایجاد رقابت داخلی با مولکولهای آدنوزین تری فسفات میشود که برای عملکرد به منیزیم نیز نیاز دارند. این مانند این است که دو کارگر حیاتی بر سر منابع محدود با هم درگیر شوند و در نهایت همین باکتریهای مقاوم را در رشد و گسترش کمتر کارآمد میکند.
این یافته هیجان انگیز است زیرا راه جدیدی را برای مبارزه با باکتریهای مقاوم بدون استفاده از آنتی بیوتیکهای سنتی پیشنهاد میکند. دانشمندان ممکن است بتوانند با دستکاری سطوح منیزیم در محیطهای باکتریایی، این نقطه ضعف را هدف قرار دهند و به طور بالقوه گونههای مقاوم را متوقف کنند و در عین حال به باکتریهای مفید آسیب نزنند.
این کشف بخشی از تلاشی گستردهتر برای یافتن جایگزینهای غیر دارویی برای مبارزه با عفونتهای باکتریایی است. در یک مطالعه جداگانه که در ماه اکتبر گذشته منتشر شد، سوئل و همکارانش همچنین یک دستگاه بیوالکترونیکی ساختند که از فعالیت الکتریکی باکتری برای مبارزه با عفونتها استفاده میکند و با موفقیت اثرات مضر عفونت رایج بیمارستانی را کاهش میدهد.
سوئل میگوید: آنتیبیوتیکهای مؤثر ما در حال تمام شدن است و استفاده بیرویه از آنها در طول دههها منجر به گسترش آنتیبیوتیکها در سراسر جهان، از قطب شمال گرفته تا اقیانوسها و آبهای زیرزمینی شده است. جایگزینهای غیر دارویی برای درمان عفونتهای باکتریایی مورد نیاز است و دو مطالعه اخیر ما نشان میدهد که چگونه میتوانیم به کنترل غیر دارویی بر باکتریهای مقاوم به آنتیبیوتیک دست پیدا کنیم.
این پیشرفت امید را به آنچه که به یکی از مهمترین چالشهای پزشکی مدرن تبدیل شده است، برمیگرداند. با درک و بهرهبرداری از این آسیبپذیریهای طبیعی، محققان ممکن است راهی جدید برای تغییر روشهای مبارزه با مقاومت آنتیبیوتیکی پیدا کرده باشند که بدون افزودن آنتیبیوتیکهای بیشتر به محیط از قبل اشباع شده ما انجام میشود.
انتهای پیام
Source link
این مطلب بدون برچسب می باشد.
این قابلیت به کاربران مسافر اجازه میدهد کاربران راننده را در جریان شرایط و ترجیحاتشان در سفر قرار دهند. با اضافه شدن قابلیتهای جدید، کاربران میتوانند پیش از ثبت درخواست سفر، مواردی از جمله همراه داشتن بار و چمدان، تنظیم دمای مطلوب خودرو، تمایل به سکوت در طول سفر و پخش موسیقی را به کاربر […]
شرکت «اوپنآیآی» به حمایت مالی از پژوهشهای دانشگاهی درباره الگوریتمهای هوش مصنوعی میپردازد که میتوانند قضاوتهای اخلاقی انسانها را پیشبینی کنند. به گزارش ایسنا، شرکت «اوپنآیآی»(OpenAI) فاش کرد که برای یک پروژه با عنوان «پژوهش اخلاق هوش مصنوعی»(Research AI Morality) به پژوهشگران «دانشگاه دوک»(Duke University) کمک مالی اعطا کرده است. به نقل از تک کرانچ، […]
تراشه گرافیکی GB202 که قرار است در کارت گرافیک RTX 5090 استفاده شود، بزرگترین تراشه دسکتاپ انویدیا از سال ۲۰۱۸ تاکنون خواهد بود. به گزارش تکناک، انویدیا قصد دارد با عرضه کارت گرافیک جدید RTX 5090، رکوردی جدید در ابعاد تراشههای گرافیکی دسکتاپ ثبت کند. براساس گزارش منابع معتبر، تراشه گرافیکی GB202 در این کارت […]
دیوار با معرفی «پیشنهاد هوشمند آگهی»، تجربه جدیدی در خرید و فروش آنلاین ایجاد کرده است. این قابلیت که در شهرهای بزرگ فعال شده، با استفاده از هوش مصنوعی، آگهیهای مرتبط با نیاز کاربران را به صورت خودکار نمایش میدهد و باعث کاهش ۲۰ درصدی زمان جستجوی کاربران میشود. شاید برای شما هم پیش آمده […]