نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
محققان دانشگاه رایس کاتالیزور جدیدی ساختند که به جای گرما از نور استفاده میکند تا هیدروژن سبز تولید کند. به گزارش ایسنا، هیدروژن یک کالای انرژی تمیز، قدرتمند و همه کاره است که میتواند در انتقال به یک اکوسیستم انرژی پایدار بسیار مهم باشد. با این حال، فرآیند شیمیایی برای تولید هیدروژن به طور قابل توجهی […]
محققان دانشگاه رایس کاتالیزور جدیدی ساختند که به جای گرما از نور استفاده میکند تا هیدروژن سبز تولید کند.
به گزارش ایسنا، هیدروژن یک کالای انرژی تمیز، قدرتمند و همه کاره است که میتواند در انتقال به یک اکوسیستم انرژی پایدار بسیار مهم باشد.
با این حال، فرآیند شیمیایی برای تولید هیدروژن به طور قابل توجهی به انتشار گازهای گلخانهای منجر میشود. برای مقابله با این مشکل، محققان دانشگاه رایس کاتالیزوری ایجاد کردهاند که میتواند با استفاده از نور به جای گرما، رفورمینگ بخار متان (SMR) را انجام دهد، بدون این که گاز گلخانهای ایجاد شود.
SMR یک واکنش شیمیایی است که باعث ایجاد هیدروژن و مونوکسید کربن از گاز طبیعی و سایر منابع متان میشود.
این تحقیق میتواند برای طولانی شدن طول عمر کاتالیزور، افزایش کارآیی و کاهش هزینهها در فرآیندهای مختلف صنعتی تحت تأثیر کک، مؤثر باشد.
فتوکاتالیست جدید مس-رادیوم دارای طراحی آنتن-راکتور است که متان و بخار آب را تجزیه میکند، بدون اینکه در هنگام قرار گرفتن در معرض طول موج خاص نور، به گرمایش خارجی نیاز داشته باشد.
این فرآیند باعث ایجاد هیدروژن و مونوکسید کربن میشود که مواد اولیه با ارزش برای صنعت شیمیایی هستند و به انتشار گازهای گلخانهای منجر نمیشود.
پیتر نوردلندر از محققان این پروژه گفت: این یکی از تأثیرگذارترین یافتههای ما تاکنون است، زیرا جایگزین بهبود یافتهای برای آنچه که احتمالاً مهمترین واکنش شیمیایی برای جامعه مدرن است، ارائه میدهد. ما یک روش کاملاً جدید و بسیار پایدار برای انجام SMR ایجاد کردیم.
این مسیر واکنش SMR جدید از کشف ۲۰۱۱ در آزمایشگاههای هالاس و نوردلندر در دانشگاه رایس استفاده میکند. آنها دریافتند که پلاسمونها، نوسانات الکترون در نانوذرات فلزی در هنگام قرار گرفتن در معرض نور، میتوانند «حاملهای داغ» را منتشر کنند. این حاملها الکترونها و حفرههای با انرژی بالا هستند که میتوانند واکنشهای شیمیایی را هدایت کنند. این سیستم کاتالیزوری جدید از نانوذرات مس به عنوان آنتنهای برداشت انرژی استفاده میکند.
از آنجا که سطح پلاسمونی نانوذرات مس با متان به خوبی پیوند نمیخورد، اتمهای رادیوم به عنوان سایتهای واکنش به این کاتالیست اضافه میشوند.
هالاس میگوید: این تحقیق پتانسیل فتوشیمیایی نوآورانه برای تغییر شکل فرآیندهای مهم صنعتی نشان میدهد و ما را به آینده انرژی پایدار محیط زیست نزدیکتر میکند.
انتهای پیام
Source link
این مطلب بدون برچسب می باشد.
به نظر میرسد دانشمندان قدیمیترین شواهد مستقیم از جریان آب داغ روی مریخ در دوران باستان آن را یافتهاند. این کشف میتواند نشان دهد که سیارهی سرخ، با وجود ظاهر خشک و بیروح امروزیاش، ممکن است در گذشتههای دور توانایی پشتیبانی از حیات را داشته است. به گزارش سرویس اخبار نجوم رسانه فناوری تکنا، این […]
این قابلیت به کاربران مسافر اجازه میدهد کاربران راننده را در جریان شرایط و ترجیحاتشان در سفر قرار دهند. با اضافه شدن قابلیتهای جدید، کاربران میتوانند پیش از ثبت درخواست سفر، مواردی از جمله همراه داشتن بار و چمدان، تنظیم دمای مطلوب خودرو، تمایل به سکوت در طول سفر و پخش موسیقی را به کاربر […]
شرکت «اوپنآیآی» به حمایت مالی از پژوهشهای دانشگاهی درباره الگوریتمهای هوش مصنوعی میپردازد که میتوانند قضاوتهای اخلاقی انسانها را پیشبینی کنند. به گزارش ایسنا، شرکت «اوپنآیآی»(OpenAI) فاش کرد که برای یک پروژه با عنوان «پژوهش اخلاق هوش مصنوعی»(Research AI Morality) به پژوهشگران «دانشگاه دوک»(Duke University) کمک مالی اعطا کرده است. به نقل از تک کرانچ، […]
تراشه گرافیکی GB202 که قرار است در کارت گرافیک RTX 5090 استفاده شود، بزرگترین تراشه دسکتاپ انویدیا از سال ۲۰۱۸ تاکنون خواهد بود. به گزارش تکناک، انویدیا قصد دارد با عرضه کارت گرافیک جدید RTX 5090، رکوردی جدید در ابعاد تراشههای گرافیکی دسکتاپ ثبت کند. براساس گزارش منابع معتبر، تراشه گرافیکی GB202 در این کارت […]