از تنزل رتبه ایران در حکمرانی هوش مصنوعی تا ابداع اولین کیوبیت مکانیکی روی یاقوت کبود

دنیای علم و فناوری امروز دوشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۳ حاوی اخبار مختلفی بود که در این بسته خبری به طور خلاصه آنها را از نظر می‌گذرانیم. به گزارش ایسنا، جهان علم و فناوری در روزی که گذشت، خبرهای گوناگونی برای ما داشت که در این بسته خبری به گزارش خلاصه‌ای از آنها خواهیم پرداخت. از تنزل […]



دنیای علم و فناوری امروز دوشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۳ حاوی اخبار مختلفی بود که در این بسته خبری به طور خلاصه آنها را از نظر می‌گذرانیم.

به گزارش ایسنا، جهان علم و فناوری در روزی که گذشت، خبرهای گوناگونی برای ما داشت که در این بسته خبری به گزارش خلاصه‌ای از آنها خواهیم پرداخت.

از تنزل رتبه ایران در حوزه حکمرانی هوش مصنوعی و خشک شدن دریاچه ارومیه بر اثر سیاست‌های غلط تا ایجاد اولین کیوبیت مکانیکی روی بلور یاقوت کبود و ابداع یک جلیقه رباتیک برای تسهیل پیاده‌روی سالمندان، همگی از جمله اخبار مهم امروز بودند.

گفتنی است که شما مخاطبان گرامی می‌توانید با کلیک بر روی هر یک از تیترها که به رنگ آبی درآمده‌اند، به محتوای خبر مورد نظر خود دسترسی داشته باشید.

تنزل رتبه ایران و هشداری برای حوزه حکمرانی هوش مصنوعی

رئیس هیات مدیره انجمن هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال ایران رتبه کلی ایران در شاخص هوش مصنوعی در دنیا را ۱۳۳ ذکر کرد و گفت: متاسفانه رتبه خوبی نداریم و بین ۱۳۳ کشور در شاخص نهادی مربوط به حکمرانی رتبه ۱۳۳ را کسب کردیم و بعد از ما هیچ کشور دیگری وجود ندارد.

اولین کیوبیت مکانیکی روی بلور یاقوت کبود ایجاد شد

اولین کیوبیت مکانیکی که بر روی کریستال یاقوت کبود براق ایجاد شده، با طول عمر و پایستگی باورنکردنی ۲۰۰ میکروثانیه‌ای، قابلیت‌های دو برابری نسبت به یک کیوبیت ابررسانا را از خود نشان داده است.

تراشه‌های هوش مصنوعی جدید انویدیا بیش از حد داغ می‌شوند

گزارش‌ها حاکی از آن است که تراشه‌های هوش مصنوعی جدید شرکت انویدیا(Nvidia) در سرورها بیش از حد گرم می‌شوند.

خشک شدن دریاچه ارومیه به دلیل سیاست‌های غلط

عضو کمیسیون صنایع و معادن در مجلس شورای اسلامی گفت: بر اساس آنالیزهای رسوب‌شناسی از ۱۲ هزار سال پیش تاکنون خشک‌شدگی به معنای آنچه امروز در دریاچه ارومیه رخ داده، وجود نداشته و متاسفانه این دریاچه به دلیل سیاست‌های غلط خشک شده است.

سپردن کنترل ربات‌ها به هوش مصنوعی به همان بدی است که فکرش را می‌کنید!

ایزاک آسیموف(Isaac Asimov)، نویسنده داستان‌های علمی و تخیلی سه قانون رباتیک را مطرح می‌کند که شما هرگز آنها را از روی رفتارهای ربات‌های امروزی یا سازندگان آنها متوجه نخواهید شد.

ارمغان هوش مصنوعی برای تحول مواد ۲بعدی

یک روش جدید مبتنی بر هوش مصنوعی با دقت بالای خود در شناسایی و طبقه‌بندی مواد دوبعدی، تحول بزرگی را برای این مواد به ارمغان می‌آورد.

تشخیص همزمان ۲۰ نوع ویروس در یک ساعت با «آزمایشگاه روی تراشه»

آزمایشگاه روی تراشه دستاورد فناورانه گروهی از مهندسان کشور است که قادر است به طور همزمان ۲۰ نوع ویروس را در مدت یک ساعت شناسایی کند.

ابداع یک جلیقه رباتیک برای تسهیل پیاده‌روی سالمندان

یک لباس رباتیک قادر است راه رفتن و دویدن را با مصرف انرژی کمتر برای سالمندان آسان‌تر کند.

توضیحاتی درباره اساسنامه سازمان هوش مصنوعی/دلایل سرمایه‌گذاری روی توسعه مدل‌های بنیادی هوش مصنوعی

معاون توسعه فناوری و زیر ساخت سازمان ملی هوش مصنوعی با اشاره به ضرورت سرمایه گذاری در تولید مدل‌های بنیادی هوش مصنوعی در کشور گفت: این رویکرد موجب می‌شود که در شرایط حساس نیازمند به سایر کشورها نباشیم، چرا که مدل‌هایی که توسط سایر کشورهای دیگر توسعه می‌یابد، open source نیستند و ما نمی‌توانیم در فناوری آنها وارد شویم و آنهایی که دسترسی آزاد دارند، به این سمت حرکت می‌کنند که دیگر نسخه open source را ارائه ندهند. 

شرکت‌های فناور هوش مصنوعی با فقر نیروی انسانی مواجه‌ هستند

نائب رئیس هیات مدیره انجمن شرکت‌های فناوری هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال ایران گفت: نیروی انسانی یکی از چالش‌های کشور در حوزه هوش مصنوعی است و در حال حاضر شرکت‌هایی که در این حوزه فعال هستند با فقر نیروی انسانی مواجه‌اند.

اعطای بودجه ۱۶۰ میلیون دلاری برای ساخت رقیب اروپایی کپسول فضایی «دراگون»

شرکت «اکسپلوریشن کمپانی» یک بودجه ۱۶۰ میلیون دلاری را از سرمایه‌گذاران خصوصی دریافت کرده است تا یک کپسول فضایی را برای رقابت با کپسول «دراگون» شرکت «اسپیس‌ایکس» بسازد.

تدوین برنامه تقسیم کار ملی هوش مصنوعی با همکاری سه دستگاه/ضرورت‌های رسیدن به رشد اقتصادی ۸ درصدی

معاون برنامه‌ریزی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به برخی چالش‌های قانونی در حوزه هوش مصنوعی گفت: کشور در حال حاضر در حوزه هوش مصنوعی برنامه دارد و باید برنامه تقسیم کار ملی نیز تدوین شود که ما با همکاری سازمان ملی هوش مصنوعی و معاونت علمی ریاست‌جمهوری در حال تهیه آن هستیم.

«اسپیس‌ایکس» یک ماهواره مخابراتی را برای استرالیا پرتاب کرد

شرکت «اسپیس‌ایکس» عصر یکشنبه ۱۷ نوامبر یک ماهواره را برای شرکت استرالیایی «اپتوس» از سواحل فضایی فلوریدا پرتاب کرد.

از کارواش بدون لمس تا آزمون ریسک پذیری برای کودکان

در نمایشگاه رویداد«شب علم» از کارواش بدون لمس تا آزمون ریسک پذیری برای کودکان رونمایی شد.

جزئیات یازدهمین دوره مسابقه ملی دانش‌آموزی «دانش مغز» اعلام شد

یازدهمین دوره مسابقه ملی دانش‌آموزی «دانش مغز» با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی برگزار می‌شود.

فراخوان مربوط به احداث نخستین ساختمان الگویی دانش‌بنیان تمدید شد

در راستای ترویج و معرفی ظرفیت‌های سیستم‌های صنعتی‌سازی تولید پیش ساخته مسکن،‌ فراخوان شناسایی تولیدکنندگان محصولات ساختمانی جهت مشارکت در احداث نخستین ساختمان الگویی دانش‌بنیان از سوی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی تمدید شد.

مهندس ایرانی به دلیل همکاری«گوگل» با رژیم صهیونیستی از این شرکت استعفا داد

«علیرضا ذاکری» مهندسی ایرانی که در شرکت «گوگل» مشغول به کار بود، در حساب لینکدین خود اعلام کرد به دلیل همکاری گوگل در پروژه رایانش ابری رژیم صهیونیستی، از کار کردن در این شرکت استعفا داده است.

انتهای پیام



Source link