نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
گروهی از فناوران یکی از شرکتهای دانشبنیان موفق به ساخت تجهیزات صوت نگاری در اعماق محیط های آبی چون مخازن سدها، اقیانوسها و رودخانهها برای انجام ماموریتهایی چون رسوب نگاری و شناسایی اجسام شدند. به گزارش ایسنا، تولید «دستگاه دادهسنجی اطلاعات آب» بر پایه فناوری تکهنگاری صوتی شده است که روشی نوین جهت اندازهگیری پیوسته متغیرهای […]
گروهی از فناوران یکی از شرکتهای دانشبنیان موفق به ساخت تجهیزات صوت نگاری در اعماق محیط های آبی چون مخازن سدها، اقیانوسها و رودخانهها برای انجام ماموریتهایی چون رسوب نگاری و شناسایی اجسام شدند.
به گزارش ایسنا، تولید «دستگاه دادهسنجی اطلاعات آب» بر پایه فناوری تکهنگاری صوتی شده است که روشی نوین جهت اندازهگیری پیوسته متغیرهای جریانهای آب نظیر دبی، سرعت، دما و شوری است که از آن به نام دستگاه دادهسنجی اطلاعات آب بر پایه فناوری تکهنگاری صوتی مدل دریایی solution Tomography یا سنجاب دریایی ۱۰CAT یاد میشود. این دستگاه دادهسنجی اطلاعات آب روشی نوین جهت اندازهگیری پیوسته متغیرهای جریانهای آب نظیر دبی، دما و شوری آب است.
این دستگاه دارای فرستنده و گیرندههای صوتی ترانسدیوسر است که در دریا نصب شده و با انتشار امواج صوتی در کل مقطع آب بین ترانسدیوسرها و ثبت اطلاعات در پردازشگر دستگاه متغیرهای مختلف آب را اندازه گیری میکند و از مهمترین کاربردهای آن میتوان به استفاده در دریا، آبهای عمیق و حفاظت از محیط زیست اشاره کرد.
از این دستگاه در مطالعات دریایی و اقیانوسی برای اندازهگیری دو بعدی و سه بعدی بیش از ۳۰ متغیر جریانهای دریایی به صورت پیوسته و به هنگام و بدون نیاز به نیروی انسانی بهمنظور شناخت بهتر پدیدههای فیزیکی دریا و اقیانوس و تهیه دادههای دمایی بلندمدت بهمنظور مطالعات گرمایش جهانی استفاده میشود.
این دستگاه در اندازهگیری انرژی جریان و تعیین محل نصب توربینهای کشندی جهت تولید برق، پایش مناطق دریایی و اندازهگیری انرژی جریان در اعماق مختلف دریا جهت تعیین بیشینه انرژی موجود در هر منطقه برای نصب توربینهای کشندی، پایش خروجی نیروگاههای ساحلی از طریق پایش آلودگیهای حرارتی نیروگاههای مجاور دریا در مطالعات زیستشناسی برای تهیه نقشههای سرعت جریان بهمنظور شناسایی مکان مناسب جهت نصب قفسهای پرورش ماهی و تهیه نقشههای دمایی اطراف قفسهای پرورش ماهی کاربرد دارد.
رضا حسینزاده اصل، دانشآموخته سازههای آبی از دانشگاه تهران و پژوهشگر این شرکت دانشبنیان در گفتوگو با ایسنا، گفت: دستگاه تکهنگاری صوتی از محصولات فناورانه این شرکت است که در محیطهای آبی مانند مخازن سدها، اقیانوسها، دریاها و رودخانهها استفاده میشود. از این دستگاه برای اندازهگیری پارامترهای محیطهای آبی استفاده میشود.
وی افزود: این دستگاه از طریق ارسال و دریافت صدا و تجزیه و تحلیل آنها میتواند پارامترهایی مانند دما، سرعت و جهت جریان آبی را در لایههای مختلف آبی استخراج کند. این سیستم دارای کاربردهای دیگری چون شناسایی رسوب در رودخانهها و شناسایی اجسام در اعماق محیطهای آبی است.
حسینزاده با تاکید بر اینکه این دستگاه برای شناسایی رسوب از روشهای صوت استفاده میکند، یادآور شد: این دستگاه با دریافت اطلاعات، آن را تجزیه و تحلیل میکند و گزارش نهایی را ارائه میدهد. این دستگاه میتواند تا عمق ۹۰ متر ماموریتهای مورد نیاز را انجام دهد.
به گفته وی، طول اندازهگیری این دستگاه بسته به میزان فرکانسی است که استفاده میشود و از ۱۰۰ متر تا چند کیلومتر در اقیانوس میتواند اطلاعات را جمعآوری کند.
این محقق با بیان اینکه دانش فنی این دستگاه در اختیار کشورهای امریکا، چین و کانادا بوده است، اظهار کرد: با دستیابی به دانش فنی این دستگاه، ایران نیز وارد ساخت داخل این ابزار شده است. این دستگاه در هر نوع آبی کاربرد دارد و از آنجایی که میزان شوری بر روی سرعت صدا اثرگذار است، ما آن را برای کاربرد در محیط آبی شور نیز طراحی کردیم.
وی تصریح کرد: دستگاه تکهنگاری صوتی این شرکت دارای مانیتور است و از این طریق امکان ارسال آنلاین نتایج دادهها به اقصی نقاط کشور را فراهم کرده است.
انتهای پیام
Source link
این مطلب بدون برچسب می باشد.
طبق گزارش اخیر Counterpoint Research، اپل همچنان بر بازار موبایل ایالات متحده تسلط دارد. غول فناوری کوپرتینو در سهماههی سوم سال جاری میلادی (۱۰ تیر تا ۱۰ مهر) ۵۳ درصد از بازار را در اختیار داشت و سامسونگ با ۲۳ درصد در رتبه دوم قرار گرفت. رتبهی سوم آمار خرید گوشی در بازهی زمانی مذکور […]
«اپل» سعی دارد با ارتقای دستیار صوتی خود، آن را به یک رقیب برای «چتجیپیتی» تبدیل کند. به گزارش ایسنا، شرکت «اپل» در حال برنامهریزی یک بازنگری اساسی مبتنی بر هوش مصنوعی در دستیار صوتی دیجیتال «سیری»(Siri) است که آن را بیشتر شبیه به «چتجیپیتی»(ChatGPT) شرکت «اوپنایآی»(OpenAI) و «جمینای لایو«(Gemini Live) شرکت «گوگل» خواهد کرد. […]
شرکت «اسپیسایکس» دومین قرارداد تجاری را برای فرودگر قمری موشک «استارشیپ» امضا کرده است تا از طریق آن، محمولهها را به ماه بفرستد. به گزارش ایسنا، همان طور که برنامه آزمایشی «استارشیپ»(Starship) شرکت «اسپیسایکس»(SpaceX) با شتاب به کار خود ادامه میدهد، این شرکت دومین قرارداد تجاری خود را برای رساندن محموله به ماه با استفاده […]
احتمالاً آدرس را اشتباه تایپ کردهاید. شما به طور خودکار به صفحهٔ اول هدایت خواهید شد. برای دسترسی سریعتر بر روی خانه یا جستجو کلیک کنید. خبر آنلاین