کشف بچه گربه دندان‌خنجری ۳۵هزار ساله از دل خاک منجمد سیبری

بچه‌گربه‌ی کشف‌شده از گروه هوموتریوم (Homotherium)، یکی از جنس‌های منقرض‌شده از خانواده‌ی دندان‌خنجری‌ها است که در عصر یخبندان، در مناطقی از اوراسیا، آفریقا و قاره آمریکا زندگی می‌کردند. گونه‌های مختلف این جنس با زیستگاه‌های خاص خود سازگار بودند. همچنین، بچه گربه به گونه‌ای از خانواده‌ی دندان‌خنجری‌ها تعلق دارد که تا پایان آخرین عصر یخبندان (حدود […]


بچه‌گربه‌ی کشف‌شده از گروه هوموتریوم (Homotherium)، یکی از جنس‌های منقرض‌شده از خانواده‌ی دندان‌خنجری‌ها است که در عصر یخبندان، در مناطقی از اوراسیا، آفریقا و قاره آمریکا زندگی می‌کردند. گونه‌های مختلف این جنس با زیستگاه‌های خاص خود سازگار بودند.

همچنین، بچه گربه به گونه‌ای از خانواده‌ی دندان‌خنجری‌ها تعلق دارد که تا پایان آخرین عصر یخبندان (حدود ۱۰هزار سال پیش) در اوراسیا زندگی می‌کردند. این گونه از دیگر گونه‌های هم‌خانواده‌ی خود در آمریکای شمالی (H. serum) و آفریقا (H. problematicum و H. africanum) متمایز است.

هرچند تاکنون بیشتر بقایای جنس هوموتریوم در آمریکای شمالی کشف شده بود، کشف نمونه‌ی جدید اطلاعاتی بی‌سابقه درباره شاخه اوراسیایی هوموتریوم ارائه می‌دهد.

بیشتر بخوانید

پژوهشگران در این‌باره نوشته‌اند: «کشف مومیایی دندان‌خنجری در یاقوتستان، درک ما را از پراکندگی این جنس گسترش داده و حضور آن‌ها را در پلیستوسن پسین در آسیا، تأیید می‌کند.»

کشف بچه گربه‌ی دندان‌خنجری فقط یکی از مجموعه‌ی گنجینه‌های بی‌نظیری است که در سال‌های اخیر، از دل خاک منجمد سیبری بیرون آمده‌اند. چندین گونه جانوری دیگر، از ماموت‌های عظیم‌الجثه گرفته تا کرگدن‌های پشمالو، گرگ‌ها، شیرهای غارزی و حتی پرندگان، در خاک منجمد شمالگان کشف شده‌اند.

اما از آن‌جایی که انسان‌تبارانی مانند نئاندرتال‌ها و دنیسوواها نیز در همین دوران در اوراسیا زندگی می‌کردند، این سؤال مطرح می‌شود که آیا روزی بقایای مومیایی‌شده‌ای از گونه‌های منقرض‌شده‌ی انسانی نیز از دل خاک منجمد کشف خواهد شد؟

یافته‌های مطالعه در مجله Scientific Reports منتشر شده است.



Source link