ورزش شدید می‌تواند کلید سرکوب اشتها باشد

اگر به دنبال برنامه‌ای ورزشی هستید که بتواند به کاهش وزن شما کمک کند، شاید بهتر باشد شدت تمرینات خود را افزایش دهید. مطالعه‌ی جدید محققان دانشگاه ویرجینیا نشان می‌دهد که ورزش شدید برای سرکوب اشتها بهتر از ورزش با شدت متوسط ​​است. به‌گزارش ساینس آلرت، محققان در مطالعه‌ی اخیر که با حضور ۱۴ شرکت‌کننده‌ی […]


اگر به دنبال برنامه‌ای ورزشی هستید که بتواند به کاهش وزن شما کمک کند، شاید بهتر باشد شدت تمرینات خود را افزایش دهید. مطالعه‌ی جدید محققان دانشگاه ویرجینیا نشان می‌دهد که ورزش شدید برای سرکوب اشتها بهتر از ورزش با شدت متوسط ​​است.

به‌گزارش ساینس آلرت، محققان در مطالعه‌ی اخیر که با حضور ۱۴ شرکت‌کننده‌ی سالم انجام شد از شرکت‌کنندگان خواستند قبل از انجام تمرینات مختلف و در سطوح متفاوتی از شدت، یک شب ناشتا باشند و سپس سطح اشتهای خود را گزارش کنند.

نمونه‌های خون شرکت‌کنندگان نیز برای اندازه‌گیری تأثیر ورزش بر هورمون گرلین که نقش مهمی در تنظیم اشتها دارد، گرفته شد. هر چه سطح گرلین در بدن به‌طور کلی بالاتر باشد، بیشتر احساس گرسنگی می‌کنیم.

هورمون گرلین اشتها را تحریک می‌کند

کارا اندرسون، متخصص غدد درون‌ریز و متابولیسم از دانشگاه ویرجینیا، می‌گوید: «ما متوجه شدیم که ورزش با شدت بالا بیش از ورزش با شدت متوسط سطوح گرلین را ​​سرکوب می‌کند. علاوه‌بر‌این، ما متوجه شدیم که افراد بعد از ورزش شدید در مقایسه با ورزش با شدت متوسط ​​کمتر احساس گرسنگی می‌کنند.»

محققان دریافتند که تفاوت در سطوح گرلین در شدت‌های مختلف ورزش در شرکت‌کنندگان زن بسیار چشمگیر بود، اگرچه از نظر سطح اشتهای گزارش‌شده توسط خود شرکت‌کنندگان، کاهش قابل‌توجهی در هر دو جنس پس از تمرینات با شدت بالاتر مشاهده شد.

گرلین را می‌توان به دو شکل آسیله (AG) و دی‌آسیله (DAG) در بدن یافت و علاوه بر ارتباط با اشتها، در بخش‌های دیگر از جمله خواب، حافظه و تعادل انرژی نیز مهم است.  گرلین آسیله اشتها را تحریک و مصرف غذا را بیشتر می‌کند. در ابتدا تصور می‌شد گرلین دی‌آسیله دخالتی در فعالیت غدد درون‌ریز ندارد، اما مطالعات اخیر نشان می‌دهد که گرلین دی‌آسیله می‌تواند مصرف غذا را کاهش دهد و تخلیه معده را به تاخیر بیاندازد.

سطوح گرسنگی شرکت‌کنندگان مطالعه شدت ورزش و گرسنگی
سطوح گرسنگی توسط شرکت‌کنندگان گروه کنترل (نمودار چپ) که ورزش نکردند و شرکت‌کنندگان پس از ورزش با شدت متوسط (نمودار وسط) ​​و زیاد (نمودار راست)

Journal of the Endocrine Society

محققان پیشنهاد می‌کنند که نقطه‌ی خاصی در هنگام تمرین وجود دارد که در آن، گرلین شروع به کاهش می‌کند و این احتمالاً زمانی است که بدن بیشتر از توان خود لاکتات تولید می‌کند. لاکتات محصول جانبی متابولیسم عضلانی است که با فعالیت شدیدتر بدن تولید می‌شود.

محققان در مقاله‌ی منتشر‌شده در مجله‌ی انجمن غدد درون‌ریز می‌نویسند: «از آنجایی که پروتکل ما از لاکتات خون برای تعیین شدت ورزش استفاده می‌کند، یافته‌های مطالعه نشان می‌دهد که ورزش [با شدت] بالاتر از آستانه‌ی لاکتات ممکن است برای سرکوب گرلین ضروری باشد.»

وقتی ما ورزش می‌کنیم، به خصوص در طول تمرینات شدید، بدن لاکتات تولید می‌کند. مطالعه از سطوح لاکتات خون برای اندازه‌گیری میزان سختی ورزش افراد استفاده کرد. یافته‌ها نشان می‌دهد که برای کاهش گرلین یا هورمون گرسنگی، باید با شدت زیاد، بالاتر از سطح مشخصی از تولید لاکتات ورزش کنید. به عبارت دیگر، ممکن است برای کمک به سرکوب اشتها، ورزش شدیدتر مورد نیاز باشد.

بیشتر بخوانید

رابطه‌ی بین ورزش و اشتها در واقع ارتباطی بسیار پیچیده‌ای است. بسیاری از عوامل مثل نوع تمرین، مدت زمان و مشخصات فیزیکی و ژنتیکی افراد ممکن است هم سطح گرسنگی را افزایش و هم کاهش دهند. درک این ارتباط که بخشی از هدف مطالعه‌ی جدید بود، یکی از حوزه‌های سلامتی و ورزش است که قطعاً به تحقیقات بیشتری نیاز دارد. مطالعه با وجود کوچکی و تعداد کم شرکت‌کنندگان، توانست تفاوت‌های بالقوه بین جنس‌ زن و مرد را در مورد هورمون گرلین برجسته کند.

ما می‌دانیم که برای کاهش وزن با ورزش، توانایی کاهش وزن به مجموعه‌ای از عوامل از جمله برنامه‌های تمرینی بستگی دارد. آنچه تحقیق جدید آشکارتر می‌کند، این است که بهترین تاکتیک مورد نیاز برای هر فرد متفاوت است.

اندرسون می‌گوید: «ورزش باید به عنوان دارو در نظر گرفته شود و دوز آن بر اساس اهداف شخصی فرد تنظیم شود. تحقیق ما نشان می‌دهد که ورزش با شدت بالا احتمالا برای سرکوب اشتها مهم است که [این نتیجه‌گیری] می‌تواند به‌ویژه به عنوان بخشی از برنامه‌ی کاهش وزن مفید باشد.»



Source link