نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
فیلترهای هپا یک محصول مهم برای صنایع داروسازی و غذایی است که به عنوان یکی از ابزارهای مهم برای مقابله با بحرانهای بهداشتی مانند شیوع کرونا است و تاکنون این فیلترها به کشور وارداتی بوده است، ولی اخیرا یکی از شرکتهای دانشبنیان موفق به ساخت این فیلترها مبتنی بر الیاف نانو شدند و به گفته […]
فیلترهای هپا یک محصول مهم برای صنایع داروسازی و غذایی است که به عنوان یکی از ابزارهای مهم برای مقابله با بحرانهای بهداشتی مانند شیوع کرونا است و تاکنون این فیلترها به کشور وارداتی بوده است، ولی اخیرا یکی از شرکتهای دانشبنیان موفق به ساخت این فیلترها مبتنی بر الیاف نانو شدند و به گفته آنها این فیلتر استاندارد بینالمللی EN۱۸۲۲ را دریافت کرده است.
به گزارش ایسنا، کلمه هپا HEPA یا High Efficiency Particulate Air به معنی تصفیه ذرات هوا با کارایی بالا است و فیلتر هپا از در هم تنیده شدن و فشرده شدن الیافهای فایبرگلاس ساخته میشود.
سابقه فیلترهای هپا به جنگ جهانی دوم باز میگردد. در ابتدا، این فیلترها برای محافظت از دانشمندان و مهندسان در برابر ذرات رادیواکتیو ساخته شدند. تکنولوژی این نوع فیلتر برای اولین بار در دهه ۱۹۴۰ توسط بخش شیمیایی ارتش آمریکا و کمیته تحقیقات دفاع ملی توسعه داده شد. این توسعه به عنوان بخشی از پروژه منهتن در دوران جنگ جهانی دوم شکل گرفت که هدف آن تولید بمبهای اتمی بود و محققان به فیلتر مناسبی برای حذف مواد رادیواکتیو از هوا نیاز داشتند.
فیلترهای هپا از جنس الیاف پنبه نسوز و سلولز تشکیل شده بودند که به طور مؤثری سموم رادیواکتیو را از هوا حذف میکردند.این فناوری به حفاظت از سربازان در مقابل حملات گازی کمک کرد.
در دهه ۱۹۵۰، در صنایع نظامی و فضایی به کار گرفته شدند و به عنوان استاندارد اساسی در تصفیه هوا در فضاپیماها و ایستگاههای فضایی شناخته شدند. در دهه ۱۹۶۰، وارد صنایع پزشکی و صنعتی شدند و در اتاقهای عمل پزشکی، آزمایشگاهها و صنایع پرتودیسی درمانی به عنوان ابزار مهمی شناخته شدند. در دهه ۱۹۸۰، بهمراتب گسترش یافتند و در مکانهای عمومی و خانگی برای بهبود کیفیت هوا و کنترل آلودگیها بهرهبرداری میشدند.
از جمله استفادههای مهم اخیر آنها، مقابله با بحرانهای بهداشتی مانند COVID-۱۹ و کاهش انتقال ذرات معلق در هوا و پیشگیری از انتشار بیماریها در مکانهای عمومی است. تاریخچه فیلترهای هپا نشان میدهد که این تکنولوژی از ابزار نظامی به یکی از ابزارهای اساسی برای بهبود کیفیت هوا در محیطهای مختلف تبدیل شده و به بهداشت عمومی و سلامتی جامعه کمک میکند.
استفاده از فیلترهای هپا در محیطهای مختلف مزایای زیادی دارد. این شامل تصفیه کامل ذرات معلق در هوا، کاهش حساسیتهای تنفسی، جلوگیری از انتقال عفونتها، حفظ تمیزی هوا در محیطهای حساس، بهبود کیفیت هوا در مکانهای عمومی و حفاظت از تجهیزات است. استفاده از فیلترهای هپا میتواند به بهبود کیفیت هوا و حفظ سلامتی انسانها کمک کند.
یک فیلتر هپا باید حداقل ۹۹.۹۵ درصد ذرات با قطر بیشتر از ۰.۳ میکرون را جذب کند. همچنین میتوانند برخی از باکتریها و ویروسهای با قطر کمتر از ۰.۳ میکرون را به دام اندازند. تاکنون مدیای فیلتر هپا در ایران تولید نشده و مدیاهای مورد استفاده وارداتی هستند. مدیای فیلتر هپای نانو برای اولین بار در یکی از شرکتهای دانش بنیان طراحی و تولید شد.
نجمه دهقانی منشادی، مدیر عامل یکی از شرکتهای دانش بنیان در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: ما در حوزه نانو الیاف با مصارف زیستی و صنعتی فعال هستیم و در این راستا تمرکز اصلی ما بر روی فیلترهای صنعتی و زیستی است و با مطالعات و تحقیقاتی که در این زمینه انجام دادیم، در تلاش بودیم تا بومیسازی مدیای فیلترهای هپا صورت گیرد.
وی با بیان اینکه فیلترهای هپا (HEPA) به عنوان تکنولوژی تصفیه هوا با کارایی بالا در محیطهای مختلف به کار میروند، اظهار کرد: مدیا فیلترهای هپا وارداتی است و در ایران تولید نمیشود و ما با حمایت ستاد توسعه نانو و صندوق نوآوری و شکوفایی وارد فاز بومی سازی این محصول شدیم.
دهقانی، اظهار کرد: این فیلترها گرید بندیهای مختلف از H۱۰ تا H۱۳ دارند که ما در زمینه گرید H۱۳ وارد شدیم و با تولید آن توانستیم مجوز آن را از مراکز تحقیقاتی در اصفهان دریافت کنیم.
مدیر عامل این شرکت دانش بنیان در خصوص اهمیت این فیلترها توضیح داد: فیلترهای هپا در مراکز درمانی، صنایع غذایی و دارویی به عنوان فیلتر Final استفاده میشود و قادر است ذرات تا ۳۰۰ نانومتر را تا ۹۹.۹ جذب کند؛ از این رو برای مراکز و کارخانجات بسیار حساس استفاده میشود.
این محقق با بیان اینکه این فیلتر از ویروسها تا کوچکترین ذرات در حد نانومتر را میتواند جذب کند، اظهار کرد: این تحقیقات تا دستیابی به گرید H۱۳ ادامه داشت و نمونهای که ما در این شرکت به آن دست یافتیم، توانسته است استاندارد بینالمللی EN۱۸۲۲ را دریافت کند.
به گفته این محقق در طراحی و ساخت این فیلتر از نانو الیاف و بهرهمندی از تکنولوژی الکترواسپینینگ استفاده میشود.
وی طراحی داربست بر اساس فناوری نانو را از دیگر زمینههای تحقیقاتی این شرکت ذکر کرد و در این باره گفت: ما بر اساس فناوری نانو، داربستی را طراحی کردیم و کشت سلولی دادیم. این داربست برای ترمیم و بازسازی بافتهای آسیب دیده بدن کاربردی است.
مدیر عامل این شرکت با بیان اینکه دستاوردهای خوبی از این تحقیقات دریافت کردیم، یادآور شد: این داربست بر روی نمونه حیوانی تست شد و بر اساس نتایجی که به دست آمد، توانستیم مجوز دانشبنیانی این شرکت را اخذ کنیم.
انتهای پیام
Source link
این مطلب بدون برچسب می باشد.
ظاهراً واتساپ تصمیم گرفته تا «نشانگر تایپ کردن» را در این پیامرسان تغییر دهد. اگر دقت کرده باشید، نشانگر تایپ در پیامرسان واتساپ در بالای صفحه و در کنار اسم گروه یا فردی که با آن گفتوگو میکردید نشان داده میشد. Artem Russakovskii حالا تیم توسعهدهندهی واتساپ تصمیم گرفته تا نشانگر گفتوگو را با روشی […]
دروازه کوانتومی ساخت پژوهشگران ژاپنی میتواند برای افزایش وفاداری دروازههای کوانتومی سودمند باشد. به گزارش ایسنا، پژوهشگران «مرکز محاسبات کوانتومی ریکن»(RQC) و شرکت «توشیبا»(Toshiba) موفق به ساخت یک دروازه کوانتومی جدید شدند. این دروازه کوانتومی بر فناوری «کوپلر دو ترانسمون»(DTC) مبتنی است که از نظر تئوری میتواند وفاداری دروازههای کوانتومی را به طور قابل توجهی […]
آپدیت KB5046740 ویندوز ۱۱ با ۱۴ تغییر و رفع مشکلات مربوط به File Explorer و Clipboard و PowerShell منتشر شد. به گزارش تکناک، مایکروسافت بهروزرسانی پیشنمایش تجمعی ماه نوامبر ۲۰۲۴ را برای کاربران ویندوز ۱۱ نسخه 24H2 منتشر کرد. این آپدیت ویندوز ۱۱ که با کد KB5046740 شناخته میشود، بخشی از برنامه بهروزرسانیهای اختیاری و […]
بهگزارش رویترز، پس از آنکه کوبو، یکی از ناشران کتاب الکترونیکی شکایت خود از اپل را پس گرفت، اتحادیهی اروپا تحقیقات پیرامون قوانین اپ استور اپل در قبال اپلیکیشنهای کتاب الکترونیکی و صوتی را به پایان رساند. کوبو ادعا کرده بود که کمیسیون ۳۰ درصدی اجباری اپل بر خریدهای اپ استور، فعالیت سودآور آنها را […]