نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
چین اکنون میزبان قدرتمندترین سانتریفیوژ جهان است که قادر به ایجاد جاذبه مصنوعی میباشد. به گزارش تکناک، این تأسیسات امکان انجام انواع آزمایشها را فراهم میآورد تا پدیدههای علمی را درک، وقایع ژئولوژیکی را شبیهسازی و مواد جدید را آزمایش کند. این سانتریفیوژ که CHIEF نام دارد، در شهر هانگژو در شرق چین واقع شده […]
چین اکنون میزبان قدرتمندترین سانتریفیوژ جهان است که قادر به ایجاد جاذبه مصنوعی میباشد.
به گزارش تکناک، این تأسیسات امکان انجام انواع آزمایشها را فراهم میآورد تا پدیدههای علمی را درک، وقایع ژئولوژیکی را شبیهسازی و مواد جدید را آزمایش کند.
این سانتریفیوژ که CHIEF نام دارد، در شهر هانگژو در شرق چین واقع شده و در خود بزرگترین سانتریفیوژ هایپرگراویتی جهان را جای داده است.
طبق گزارش South China Morning Post، ساخت قدرتمندترین سانتریفیوژ جهان در سال ۲۰۱۸ توسط دولت چین تصویب شد و ساخت آن در سال ۲۰۲۰ با هزینهای حدود ۲ میلیارد یوان (۲۷۶.۵ میلیون دلار آمریکا) آغاز گردید.
در اصل، این سانتریفیوژ یک بازوی چرخان غولپیکر در یک اتاق بزرگ است، که میتواند محمولهای را حمل کند و با سرعت بسیار بالا بچرخد تا جاذبه مصنوعی قویتری از آنچه در زمین تجربه میکنیم، ایجاد نماید.
وقتی این بازو با سرعت بالا در یک دایره میچرخد، حرکت آن نیرویی به نام نیروی گریز از مرکز تولید میکند. این نیرو به بیرون فشار میآورد و جاذبهای شبیه جاذبه زمین، اما بسیار قویتر از آن (که به آن هایپرگراویتی میگوییم) ایجاد میکند.
این نیرو به ما کمک میکند تا شرایطی را در راستای آزمایش استحکام مواد برای ساخت پلها و فضاپیماها، اثرات دینامیک سیلابهای رودخانهها بر سدها و نحوه رشد گیاهان در فضا، شبیهسازی کنیم.
با ایجاد شرایط هایپرگراویتی، CHIEF فرایندهای فیزیکی را که تحت جاذبه زمین مدت زمان بیشتری میبرد، تسریع میکند. این موضوع به دانشمندان اجازه میدهد که پدیدهها را سریعتر و مؤثرتر مشاهده و مطالعه کنند.
چن یونمین، استاد دانشگاه ژجیانگ که پروژه CHIEF را رهبری کرده است، گفت: «با امکاناتی مانند این، دانشمندان میتوانند حمل و نقل آلایندهها را مشاهده کنند، که در طبیعت ممکن است دهها هزار سال طول بکشد.»
به همین ترتیب، میتوان از این سانتریفیوژها برای مشاهده چگونگی عملکرد سدها در برابر فشارهای زیاد در مدت کوتاهی استفاده کرد و خطرات احتمالی را به طور ایمن مورد شبیهسازی قرار داد.
این کار به مهندسان کمک میکند تا سدهایی ایمنتر طراحی کنند و برای سیلابهای احتمالی آماده شوند.
از آنجایی که این سانتریفیوژها، شبیهسازیهایی بسیار سریعتر از اتفاقاتی که در طبیعت رخ میدهند، ایجاد میکنند و از مدلهای کوچکتر استفاده مینمایند، گفته میشود که آنها زمان و فضا را فشرده میکنند.
این ویژگی آنها را برای تحقیق در مسائل پیچیده فیزیکی و چالشهای مهندسی مفید میسازد.
قدرتمندترین سانتریفیوژ جهان در چین طوری طراحی شده است که بتواند تا ۱,۹۰۰ g-t (شتاب گرانشی × تن) ظرفیت داشته باشد و محمولههایی تا ۳۲ تن را تحمل کند.
این ظرفیت بیشتر از هر دستگاه مشابه دیگر در جهان میباشد و حتی از تأسیسات نیروی مهندسی ارتش ایالات متحده که ۱,۲۰۰ g-t را پشتیبانی میکند، بیشتر است.
اگرچه هنوز اندازه دقیق سه سانتریفیوژ CHIEF مشخص نیست، اما برای مدیریت چنین ظرفیتی، این سانتریفیوژها باید بسیار بزرگ باشند.
به عنوان مثال، سانتریفیوژ مرکز فضایی گادرد ناسا حدود ده سال پیش بزرگترین سانتریفیوژ دنیا بود، که قطر آن حدود ۱۴۰ فوت (۴۲.۶ متر) و حداکثر سرعت چرخشی آن ۱۵۶ مایل در ساعت (۲۵۰ کیلومتر در ساعت) بود. این سانتریفیوژ میتوانست یک محموله ۲.۵ تنی را تا ۳۰ برابر شتاب گرانشی (g) شتاب دهد، که بسیار کمتر از ظرفیت CHIEF است.
قدرتمندترین سانتریفیوژ جهان (CHIEF) با داشتن شش اتاق آزمایش هایپرگراویتی، از شش حوزه مختلف تحقیقاتی پشتیبانی خواهد کرد:
در حال حاضر موتور اصلی اولین سانتریفیوژ روشن شده و آماده به کار است. دو سانتریفیوژ باقیمانده و ۱۰ واحد درونبرد برای آنها هنوز در حال ساخت هستند. فاز اول راهاندازی CHIEF قرار است امسال انجام شود.
منبع: تکنک
این مطلب بدون برچسب می باشد.
بهاحتمال زیاد موتورولا در ماه میلادی جاری یا ماه آینده گوشیهای اقتصادی موتو G05 و G15 را بهصورت رسمی معرفی خواهد کرد. اکنون تصاویر جدیدی از این دستگاهها رؤیت شده است. بهگزارش وبسایت YTECHB، موتو G05 و G15 از اولین گوشیهای موتورولا خواهند بود که با اندروید ۱۵ فروخته میشوند. بهاحتمال زیاد محصولات نامبرده از […]
شرکت D-Link با مشکل امنیتی جدیدی در برخی تجهیزات قدیمی خود مواجه شده است که قصد رفع آن را ندارد. به گزارش تکناک و طبق گزارشهای منتشر شده، تعدادی از روترهای قدیمی D-Link در برابر حملات اجرای کد از راه دور (RCE) آسیبپذیر هستند. این آسیبپذیری ناشی از وجود یک نقص امنیتی در سرریز بافر […]
مدیر بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت: احتمال میرود گسل مسبب زلزله امروز برازجان استان بوشهر با بزرگای ۴.۶، گسل برازجان باشد. دکتر علی بیت اللهی مدیر بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در گفتوگو با ایسنا در خصوص زلزله امروز پنجشنبه اول آذر با بزرگای ۴.۶ در برازجان استان […]
مهلت ثبتنام در فراخوان پژوهشی با عنوان «توسعه سیستم تشخیص هوشمند محیط کاربردی سمعک با کاهش نویز تطبیقی مبتنی بر شبکه عصبی کانولوشن» تا ۲۱ آذر ماه تمدید شد. به گزارش ایسنا، دویستودهمین فراخوان پژوهشی طرحی با عنوان «توسعه سیستم تشخیص هوشمند محیط کاربردی سمعک با کاهش نویز تطبیقی مبتنی بر شبکه عصبی کانولوشن» با […]