آزمایش ربات‌های کوچک زیرآبی ناسا برای کاوش در قمرهای یخی

ناسا یک سری ربات‌های کوچک زیرآبی به نام SWIM را برای کاوش در اقیانوس‌های پنهان قمرهای یخی طراحی و با موفقیت آزمایش کرده است. به گزارش تک‌ناک، این ربات‌ها در آزمایشگاه پیش‌رانش جت ناسا (JPL) در کالیفرنیا طراحی و ساخته شده‌اند تا امکان تحقق این مأموریت را نشان دهند. این ربات‌های کوچک زیرآبی در سپتامبر […]


ناسا یک سری ربات‌های کوچک زیرآبی به نام SWIM را برای کاوش در اقیانوس‌های پنهان قمرهای یخی طراحی و با موفقیت آزمایش کرده است.

به گزارش تک‌ناک، این ربات‌ها در آزمایشگاه پیش‌رانش جت ناسا (JPL) در کالیفرنیا طراحی و ساخته شده‌اند تا امکان تحقق این مأموریت را نشان دهند.

این ربات‌های کوچک زیرآبی در سپتامبر ۲۰۲۴ در استخر مؤسسه فناوری کالیفرنیا (کلتک) آزمایش شدند و عملکرد خوبی از خود نشان دادند.

مدل اولیه ربات در ژوئیه ۲۰۲۳ با یک کپسول حسگر در زیر میدان یخی جونو در آلاسکا آزمایش شد.

نخستین آزمایش ربات‌های کوچک زیرآبی ناسا برای اکتشاف در قمرهای یخی

پروژه SWIM ناسا در حال توسعه ربات‌هایی به اندازه یک تلفن همراه است، که می‌توانند در اقیانوس‌های زیرسطحی قمرهای یخی مثل اروپا و انسلادوس کاوش کنند.

یکی از این ربات‌ها به نام کرایوبات، ربات‌ها را زیر یخ می‌برد و وقتی به اقیانوس رسیدند، آنها را آزاد می‌کند تا به دنبال نشانه‌هایی از حیات، مانند: تغییرات دمایی و شیمیایی بگردند.

آزمایش‌های اخیر در کلتک نشان داد که نمونه اولیه این ربات‌های کوچک زیرآبی توانایی حرکت و مانور در استخر را دارد.

این ربات ۴۲ سانتی‌متر طول و ۲.۳ کیلوگرم وزن دارد. در آزمایش‌ها، ربات توانست به‌ طور خودکار حرکت و مسیر خود را اصلاح کند و یک الگوی جست‌وجو به‌ صورت رفت و برگشتی انجام دهد. حتی این ربات بدون نیاز به تیم تحقیقاتی، عبارت “J-P-L” را هجی کرد.

طبق گفته ناسا، ربات‌هایی که برای سفر فضایی طراحی می‌شوند، خیلی کوچک‌تر از نمونه اولیه خواهند بود و اندازه آنها به یک‌سوم اندازه فعلی می‌رسد. این کوچکی به ربات‌ها کمک می‌کند تا در محیط‌های سخت و محدود فضایی بهتر عمل کنند.

روش جدید SWIM یک تکنیک انعطاف‌پذیر برای تحقیق در محیط‌های قابل سکونت احتمالی است. هدف این است که نحوه تحقیق دانشمندان را در قمرهای اقیانوسی دور بهبود بخشد.

ناسا معتقد است که با استفاده از ربات‌های کوچک و خودران، احتمال یافتن حیات بیگانه بیشتر می‌شود و دانش بشر در مورد جهان گسترش می‌یابد.

جست‌وجوی حیات با ربات‌های کوچک زیرآبی

در ژوئن ۲۰۲۳، یک ربات کوچک که با چاپ سه‌بعدی ساخته شد و حدود ۱۲ سانتی‌متر طول داشت، در میدان یخ جونو در آلاسکا آزمایش شد.

این ربات برای پروژه SWIM ناسا طراحی شده بود و اندازه ربات‌های آینده را نشان می‌دهد، که قرار است برای کاوش در اقیانوس‌های زیرسطحی قمرهای یخی مثل اروپا و انسلادوس استفاده شوند.

ربات‌های کوچک زیرآبی ناسا برای کاوش در قمرهای یخی آزمایش شدند

در آزمایش آلاسکا، یک کپسول ضد آب با حسگری قرار داده شد، که ترکیب شیمیایی اقیانوس، دما، فشار، هدایت‌پذیری و میزان اسیدی یا قلیایی بودن آب را اندازه‌گیری می‌کرد.

این حسگر توسط محققان دانشگاه جورجیا تک برای ربات‌های SWIM طراحی شده بود. محققان برای اندازه‌گیری فشار و هدایت‌پذیری تا عمق ۵۰ متر، کپسول را از طریق چاه به پایین فرستادند.

این آزمایش بخشی از پروژه ORCAA است، که توسط JPL مدیریت می‌شود و هدف آن آزمایش فناوری‌ها و پاسخ به سؤالات علمی برای کاوش‌های آینده در قمرهای یخی می‌باشد.

پروژه‌های ORCAA و SWIM با پشتیبانی از برنامه فناوری و علوم سیاره‌ای ناسا به پیشرفت‌های مهمی در جست‌وجوی حیات بیگانه کمک می‌کنند.



منبع: تکنک