Sora، مدل هوش مصنوعی OpenAI، به‌طور غیرمنتظره دردسترس قرار گرفت

مدل هوش مصنوعی تبدیل متن به ویدئو OpenAI به نام Sora به‌صورت غیرمنتظره‌ای در دسترس عموم قرار گرفته است. به گزارش تک‌ناک، به‌تازگی گروهی ناشناس با افشای دسترسی به Sora، ابزار تولید ویدئو OpenAI، جنجال به پا کرده‌اند. این گروه روز سه‌شنبه پروژه‌ای را در پلتفرم توسعه هوش مصنوعی Hugging Face منتشر کرد که ظاهراً […]


مدل هوش مصنوعی تبدیل متن به ویدئو OpenAI به نام Sora به‌صورت غیرمنتظره‌ای در دسترس عموم قرار گرفته است.

به گزارش تک‌ناک، به‌تازگی گروهی ناشناس با افشای دسترسی به Sora، ابزار تولید ویدئو OpenAI، جنجال به پا کرده‌اند. این گروه روز سه‌شنبه پروژه‌ای را در پلتفرم توسعه هوش مصنوعی Hugging Face منتشر کرد که ظاهراً با ای‌پی‌آی Sora مرتبط است؛ سرویسی که هنوز به‌طور عمومی در دسترس قرار نگرفته است. با استفاده از توکن‌های احراز هویت که به‌نظر می‌رسد از برنامه دسترسی اولیه OpenAI به دست آمده باشد، گروه مذکور رابط کاربری ایجاد کرده‌اند که امکان تولید ویدئو با ابزار Sora را برای کاربران فراهم می‌کند.

تک‌کرانچ می‌نویسد که این رابط کاربری به کاربران اجازه می‌دهد تا ویدئوهای کوتاه ۱۰ ثانیه‌ای با وضوح حداکثر 1080p تولید کنند. اگرچه هنگام بررسی تک‌کرانچ صفی طولانی برای استفاده از این ابزار وجود داشت، برخی کاربران در X توانستند نمونه‌هایی از ویدئوهای تولیدی را آپلود کنند.

دلیل اعتراض گروه معترض

گروه معترض ادعا می‌کند که OpenAI از آزمایش‌کنندگان اولیه Sora، شامل اعضای Red Team و برخی شرکای خلاق، خواسته است تا دیدگاهی مثبت از این ابزار ارائه دهند. به‌گفته این گروه، هنرمندان و آزمایش‌کنندگان بدون دریافت دستمزد مناسب برای OpenAI که ارزشی معادل ۱۵۰ میلیارد دلار دارد، فعالیت می‌کنند.

در پستی که این گروه منتشر کرده، آمده است:

صدها هنرمند با انجام باگ‌زدایی و ارائه بازخورد و انجام کارهای آزمایشی، کار بدون مزد برای این شرکت انجام می‌دهند. به‌نظر می‌رسد این برنامه دسترسی اولیه بیش از آنکه برای بیان خلاقانه و نقد باشد، به ابزاری برای تبلیغات و روابط عمومی تبدیل شده است.

مدل هوش مصنوعی Sora

کنترل بیش‌از‌حد OpenAI بر محتوای تولیدشده

این گروه همچنین مدعی‌اند که OpenAI کنترل بیش‌از‌حدی روی ویدئوهای تولیدشده با مدل هوش مصنوعی Sora دارد. به‌گفته آن‌ها، هر ویدئویی که با این ابزار تولید می‌شود، باید ابتدا به تأیید OpenAI برسد تا امکان انتشار پیدا کند. علاوه‌بر این، تنها تعداد محدودی از هنرمندان شرکت‌کننده در برنامه دسترسی اولیه اجازه خواهند داشت فیلم‌های خود را به نمایش بگذارند.

این گروه در ادامه تأکید کردند:

«ما مخالف استفاده از فناوری هوش مصنوعی به‌عنوان ابزاری برای هنر نیستیم. اگر بودیم، احتمالاً به این برنامه دعوت نمی‌شدیم. بااین‌حال، با نحوه اجرای این برنامه هنری و چگونگی شکل‌گیری این ابزار پیش‌از انتشار عمومی آن مخالفیم. ما این موضوع را به اشتراک می‌گذاریم به امید اینکه OpenAI شفاف‌تر عمل کند و حامی هنرمندان باشد و از نمایش‌های صرفاً تبلیغاتی فراتر رود.



منبع: تکنک