ترامپ به‌ دنبال انتصاب «سزار هوش مصنوعی» در کاخ سفید

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب ایالات متحده در حال بررسی انتصاب یک مقام عالی‌رتبه جدید تحت عنوان «سزار هوش مصنوعی» در کاخ سفید است. به گزارش تک‌ناک، به گفته منابع نزدیک به تیم انتقالی ترامپ که با Axios صحبت کرده‌اند، هدف از این انتصاب هماهنگی سیاست‌های فدرال و بهره‌گیری از فناوری هوش مصنوعی در دستگاه‌های دولتی […]


دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب ایالات متحده در حال بررسی انتصاب یک مقام عالی‌رتبه جدید تحت عنوان «سزار هوش مصنوعی» در کاخ سفید است.

به گزارش تک‌ناک، به گفته منابع نزدیک به تیم انتقالی ترامپ که با Axios صحبت کرده‌اند، هدف از این انتصاب هماهنگی سیاست‌های فدرال و بهره‌گیری از فناوری هوش مصنوعی در دستگاه‌های دولتی است.

نقش و اهمیت این تصمیم

تصمیم برای ایجاد این جایگاه به اهمیت روزافزون هوش مصنوعی در حوزه سیاست‌گذاری و فناوری بازمی‌گردد.

هرچند ایلان ماسک به‌ عنوان سزار هوش مصنوعی منصوب نخواهد شد، اما منابع تأکید دارند که او در شکل‌دهی به بحث‌های پیرامون این حوزه و تعیین موارد استفاده از آن، نقش پررنگی ایفا خواهد کرد.

پشت پرده انتصاب سزار هوش مصنوعی

براساس اطلاعات دریافتی، انتصاب این نقش قطعی می‌باشد، اما هنوز تصمیم نهایی گرفته نشده است.

ایلان ماسک، مالک شرکت xAI پیشرو در زمینه هوش مصنوعی، به همراه ویوک راماسوامی که هدایت دپارتمان کارایی دولت (DOGE) را بر عهده دارند، تأثیر زیادی در انتخاب این فرد خواهند داشت.

ماسک که در گذشته با مدیران عامل شرکت‌های رقیب مانند سم آلتمن از OpenAI و سوندار پیچای از گوگل درگیری‌های علنی داشته است، امکان دارد از روابط خود با ترامپ برای پیشبرد منافع شرکت‌های خود بهره ببرد. این موضوع نگرانی‌هایی را در میان رقبا برانگیخته است.

ترامپ  در پی انتصاب «سزار هوش مصنوعی» در کاخ سفید

چشم‌انداز کلی تصمیم ترامپ

ترامپ در نظر دارد در دوره ریاست‌جمهوری خود توجه ویژه‌ای به فناوری‌های نوظهور داشته باشد. همچنین این تصمیم به ائتلاف گسترده‌ای که او را به پیروزی رساند، ارتباط دارد.

بلومبرگ گزارش داده است که تیم انتقالی ترامپ به تازگی مدیران اجرایی ارزهای دیجیتال را برای نقشی مشابه به‌ عنوان «سزار ارز دیجیتال» ارزیابی کرده است.

احتمال دارد که این دو نقش، یعنی سزار هوش مصنوعی و سزار ارز دیجیتال، در یک جایگاه واحد تحت عنوان «سزار فناوری‌های نوظهور» ادغام شوند.

وظایف و اهداف سزار هوش مصنوعی

سزار هوش مصنوعی وظیفه خواهد داشت منابع دولتی و خصوصی را برای حفظ برتری آمریکا در این حوزه متمرکز کند.

دولت فدرال نیاز گسترده‌ای به فناوری هوش مصنوعی دارد و سزار جدید به احتمال زیاد با رؤسای فناوری هوش مصنوعی در آژانس‌های دولتی، که در دوران ریاست‌جمهوری بایدن ایجاد شدند، همکاری خواهد کرد.

این همکاری شامل بهره‌گیری از هوش مصنوعی برای شناسایی و کاهش هدررفت منابع، جلوگیری از کلاهبرداری و رفع سوءاستفاده‌ها، به‌ ویژه در بخش خدمات رفاهی، خواهد بود.

همچنین این دفتر تلاش خواهد کرد که سرمایه‌گذاری‌های عظیم بخش خصوصی را برای گسترش زیرساخت‌های انرژی تشویق کند تا ایالات متحده در نوآوری‌های این حوزه، پیشرو باقی بماند.

مدل مشابه شورای ملی انرژی

ایده انتصاب سزار هوش مصنوعی طی چند ماه گذشته در تیم ترامپ مطرح شده است. همچنین تیم انتقالی در حال بررسی تغییرات ساختاری در کاخ سفید است تا نیازهای ترامپ را در اولویت قرار دهد.

این مدل مشابه شورای ملی انرژی می‌باشد، که ترامپ اعلام کرده است توسط داگ بورگوم، فرماندار داکوتای شمالی و گزینه پیشنهادی او برای وزارت کشور، هدایت خواهد شد.

همچنین ترامپ، یکی از مدیران ارشد صنعت فرکینگ، به نام کریس رایت را به‌ عنوان عضوی از این شورا معرفی کرده است.

اعلامیه ترامپ در مورد این شورا بیان می‌کند که این نهاد از تمام دپارتمان‌ها و آژانس‌های مرتبط با «صدور مجوز، تولید، ایجاد، توزیع، تنظیم مقررات و حمل‌ونقل تمام اشکال انرژی آمریکایی» تشکیل خواهد شد.

این شورا قرار است «از طریق کاهش بروکراسی‌های غیرضروری، تشویق سرمایه‌گذاری‌های خصوصی در تمام بخش‌های اقتصاد و تمرکز بر نوآوری، به آمریکا در تسلط به انرژی کمک کند.»

تحلیل نهایی

به گفته ماریا کوری، خبرنگار سیاست‌گذاری فناوری در Axios، انتصاب سزار هوش مصنوعی نیازی به تأیید مجلس سنا نخواهد داشت. این موضوع به دولت ترامپ اجازه می‌دهد تا فرد منتخب سریع‌تر به اهداف تعیین‌شده دست یابد.

در مقابل، دولت بایدن که با اکثریتی اندک در سنا و چالش‌های تأییدیه مواجه بود، هرگز نتوانست جایگاه مدیر ارشد فناوری ایالات متحده را پر کند. در عوض، مقامات ارشد دفتر سیاست‌گذاری علم و فناوری کاخ سفید وظایف این جایگاه را بر عهده گرفتند و کامالا هریس، معاون رئیس‌جمهور، نقشی کلیدی، مشابه یک سفیر در حوزه هوش مصنوعی ایفا کرد.

با وجود این، به نظر می‌رسد که ترامپ در نظر دارد ساختاری متمرکزتر و قدرتمندتر برای پیشبرد نوآوری‌های فناوری در ایالات متحده ایجاد کند.



منبع: تکنک