نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
دانشمندان به تازگی یک بینی آنتنی مصنوعی جدید الهام گرفته از حس بویایی انسان ابداع کردهاند که میتواند امکان تشخیص بیماریهای ناشناخته، گازهای خطرناک و غذاهایی که در حال فاسد شدن هستند را فراهم کند. به گزارش تکناک، اگرچه بویایی به طور تاریخی نقش مهمی در مبارزه با بیماریهایی مانند طاعون و سل ایفا کرده […]
دانشمندان به تازگی یک بینی آنتنی مصنوعی جدید الهام گرفته از حس بویایی انسان ابداع کردهاند که میتواند امکان تشخیص بیماریهای ناشناخته، گازهای خطرناک و غذاهایی که در حال فاسد شدن هستند را فراهم کند.
به گزارش تکناک، اگرچه بویایی به طور تاریخی نقش مهمی در مبارزه با بیماریهایی مانند طاعون و سل ایفا کرده است، اما بینی انسان به طور کلی به اندازه کافی حساس نیست تا به عنوان یک ابزار تشخیصی قابل اعتماد استفاده شود.
شفنا یک استاد مخابرات در دانشگاه علم و فناوری نروژ (NTNU) در گجویک، بر این باور است که این فناوری میتواند برای مواردی بیش از ارتباطات مورد استفاده قرار گیرد.
او در این زمینه گفت: «با دادن عملکردهای حسگر به آنتنها، زیرساختهای موجود میتوانند در زمینههای جدیدی از کاربردها استفاده شوند. این یکی از انگیزههای اصلی برای بررسی این موضوع بوده است که آیا آنتنها میتوانند در این راستا مورد استفاده قرار گیرند یا خیر.»
شفنا توضیح داد: «تلاشهای قبلی برای ایجاد به اصطلاح «بینیهای الکترونیکی» با زیرساختهای موجود دشوار بوده است. آنها همچنین تحت تأثیر چندین چالش دیگر قرار گرفتهاند که فناوری آنتن میتواند آنها را حل کند.»
وی بیان کرد: «سایر بینیهای الکترونیکی میتوانند چند صد حسگر داشته باشند که هر کدام اغلب با مواد مختلف پوشیده شدهاند. این باعث میشود که هم مصرف برق بالا و هم هزینه تولید زیادی داشته باشند. همچنین مصرف مواد بالایی خواهند داشت. در مقابل، حسگر آنتن فقط شامل یک آنتن با یک نوع پوشش است.»
آیا این به قیمت دقت و عملکرد تمام نمیشود؟ خیر.
یو دانگ، نویسنده اصلی این مطالعه گفت: «حسگر آنها میتواند بین گازهای مختلف که روی آنها آزمایش شده با دقت ۹۶.۷ درصد تمایز قائل شود. این نتیجهای است که نه تنها با عملکرد بهترین بینیهای الکترونیکی تاکنون برابری میکند، بلکه در برخی زمینهها حتی از آنها نیز پیشی میگیرد.»
برای درک چگونگی عملکرد، در ادامه شیوه کار بینی آنتنی مصنوعی آمده است:
آنتن سیگنالهای رادیویی را در محدوده فرکانسهای مختلف به اطراف ارسال و سپس تحلیل میکند که چگونه این سیگنالها بازتاب میشوند.
شیوه رفتار سیگنالها بر اساس گازهای موجود تغییر میکند و به دلیل اینکه آنتن سیگنالها را در فرکانسهای متعدد ارسال میکند، این تغییرات الگوهای منحصربهفردی ایجاد مینمایند که میتوان آنها را به ترکیبات آلی فرار خاص پیوند داد.
ترکیبات آلی فرار، گازهایی هستند که به طور معمول در هوا یافت میشوند. این گازها دارای نقطه جوش پایین هستند، به این معنا که تمایل دارند در دماهای پایین تبخیر شوند و حتی اگر آنها قابل دیدن یا حس شدن نباشند، شما به طور قطع بوی چند مورد از آنها را حس کردهاید.
تمام موجودات زنده، از جمله گیاهان، ترکیبات آلی فرار را به عنوان وسیلهای برای محافظت از خود در برابر آفات یا ارتباط با یکدیگر منتشر میکنند. بوی چمن تازه بریده شده نمونهای شناختهشده از این موضوع است.
از آنجایی که بسیاری از محصولاتی که استفاده میکنیم و مواد پیرامون ما نیز ترکیبات آلی فرار منتشر میکنند، تعداد زیادی گاز در ترکیبات مختلف در اکثر محیطها حضور خواهند داشت. این موضوع باعث میشود که تمایز بین گازهای مهم و گازهای غیرمهم بسیار چالشبرانگیز باشد.
دانگ توضیح داد که وقتی ایزومرها نیز به ترکیب اضافه میشوند، این مسئله حتی پیچیدهتر میشود.
ایزومرها ترکیبات شیمیایی هستند که دارای فرمول مولکولی یکسانی میباشند، اما در آنها اتمها به روشهای کمی متفاوت به هم متصل میشوند. طبق گفته محققان، آنها کمی شبیه به دوقلوها هستند ولی یکسان نیستند.
این ترکیبات مدتها است که برای این نوع فناوری حسگر چالش برانگیز بودهاند. حتی پیچیدهترین بینیهای الکترونیکی که شامل چندین حسگر مختلف هستند نیز با آنها مشکل دارند.
تاکنون، فناوری حسگر روی میوهها و گوشتهای آسیب دیده آزمایش شده است. با تنظیم الگوریتمهایی که اثر انگشتهای منحصربهفرد گازهای مختلف را تشخیص میدهند، محققان باور دارند که این فناوری ممکن است بتواند بیماریها را نیز تشخیص دهد.
ترکیبات آلی فرار به سگهای آموزش دیده این امکان را میدهند که تغییرات کشنده در قند خون و بیماریهایی مانند سرطان را تشخیص دهند. با وجود این، برخلاف سگها، حسگر آنتن نیازی به ماهها آموزش یا کاربران متخصص برای استفاده ندارد.
Source link
این مطلب بدون برچسب می باشد.
یک شرکت دانشبنیان با حمایت ستاد توسعه فناوریهای اتصالپذیری و ارتباطات معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری، موفق به بومیسازی فناوری پیشرفته هدایت لیزری ماشین آلات راهسازی و سدسازی شد. به گزارش ایسنا، افشین نوابی، مدیر عامل این شرکت دانشبنیان به تشریح یکی از مهمترین محصولات این شرکت پرداخت و اظهار کرد: بومیسازی فناوریهای مورد […]
فیاض زاهد و محمد مهاجری دو فعال سیاسی در یادداشتی مشترک در روزنامه اعتماد موضوع فیلترینگ و نگاه مسئولان به آن را تحلیل کردند که کامل این یادداشت را در زیر میخوانید: «ماهواره استارلینک همین الان روی بام شماست.» این یک فرض محال و حتی فرض دور نیست، بلکه اتفاق افتاده و عدهای از آن […]
دانشمندان در بریتیش کلمبیا کانادا، یک جهش جدید از ویروس آنفولانزای پرندگان را شناسایی کردهاند، که باعث میشود این ویروس راحتتر انسانها را آلوده کند. به گزارش تکناک،این جهش در یک نوجوان کشف شد، که در بیمارستان در وضعیت بحرانی بستری بود. با وجود این، هنوز مشخص نیست چگونه او به این ویروس آلوده شده […]
شرکت آمازون ۴ میلیارد دلار دیگر به شرکت توسعه دهنده هوش مصنوعی آنتروپیک(Anthropic) کمک مالی خواهد کرد تا سرمایهگذاری خود را در این شرکت دو برابر کند. به گزارش ایسنا، شرکت آمازون سرمایهگذاری خود را در شرکت آنتروپیک دو برابر میکند. به نقل از انگجت، این غول تجارت الکترونیک علاوه بر ۴ میلیارد دلاری که […]