نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
محققان با الهام از پنجه پرندگان و دست انسان، نانوروباتی ساختند که میتواند ویروس را بگیرد. با این کار امکان شناسایی ویروس فراهم میشود. به گزارش ایسنا، محققان دانشگاه ایلینویز یک نانوروبات چهارانگشتی ساختند که در آن از DNA استفاده شده است. این نانوروبات قادر است ویروس کرونا را به دام انداخته و از آن […]
محققان با الهام از پنجه پرندگان و دست انسان، نانوروباتی ساختند که میتواند ویروس را بگیرد. با این کار امکان شناسایی ویروس فراهم میشود.
به گزارش ایسنا، محققان دانشگاه ایلینویز یک نانوروبات چهارانگشتی ساختند که در آن از DNA استفاده شده است. این نانوروبات قادر است ویروس کرونا را به دام انداخته و از آن برای تشخیص سریع و حساس استفاده کند. این نانوروبات حتی میتواند مانع از ورود ذرات ویروسی به سلولها شود تا آنها را آلوده کند.
این دست نانورباتیک که NanoGripper نامیده میشود، همچنین میتواند برای تعامل با ویروسهای دیگر یا شناسایی نشانگرهای سطح سلولی برای دارورسانی هدفمند، مانند درمان سرطان، برنامهریزی شود.
محققان به رهبری زینگ وانگ، استاد مهندسی زیستی و شیمی در دانشگاه ایلینویز یافتههای خود را در مجله Science Robotics منتشر کردند.
محققان با الهام از قدرت دست انسان و چنگال پرندگان، NanoGripper را با چهار انگشت قابل خم شدن و یک کف دست طراحی کردند که همه در یک نانوساختار تا شده از یک تکه DNA واحد قرار دارد. هر انگشت مانند انگشت انسان دارای سه مفصل است و زاویه و درجه خمش با طراحی روی داربست DNA تعیین میشود.
وانگ میگوید: «ما میخواستیم یک ربات نرم، در مقیاس نانو، با عملکردهای گیرایی بسازیم، تا با سلولها، ویروسها و سایر مولکولها برای کاربردهای زیستپزشکی تعامل داشته باشد. ما از DNA برای خواص ساختاری آن استفاده میکنیم. این روبات قوی، انعطافپذیر و قابل برنامهریزی است. با این حال، حتی در زمینه اوریگامی DNA، از نظر طراحی جدید است. »
انگشتان حاوی مناطقی به نام آپتامرهای DNA هستند که به طور ویژه برنامهریزی شدهاند تا به اهداف مولکولی متصل شوند. پروتئین اسپیک ویروسی باعث میشود انگشتان خم شوند تا به دور هدف بپیچند. در طرف مقابل، جایی که مچ دست قرار دارد، NanoGripper می تواند به یک سطح یا مجموعه بزرگتر دیگر برای کاربردهای زیستپزشکی مانند حس کردن یا تحویل دارو متصل شود.
برای ایجاد حسگری برای تشخیص ویروس کرونا، تیم وانگ با گروهی به سرپرستی پروفسور برایان کانینگهام، که متخصص در سنجش زیستی است، همکاری کرد. آنها NanoGripper را با یک پلتفرم حسگر کریستال فوتونی برای ایجاد یک آزمایش سریع و ۳۰ دقیقهای کرونا مطابق با حساسیت تستهای مولکولی qPCR استاندارد طلایی مورد استفاده در بیمارستانها که دقیقتر از آزمایشهای خانگی هستند، ایجاد کردند.
کانینگهام گفت: هنگامی که ویروس در دست NanoGripper نگه داشته میشود، یک مولکول فلورسنت نور آزاد کند.
انتهای پیام
Source link
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دنیای سختافزار رایانههای شخصی همواره عرصه رقابت برای ارائه قویترین و گرانترین قطعات بوده است؛ اما خبر آتشگرفتن کارت گرافیک ASUS ROG Astral RTX 5090، محصول پرچمدار و ۲٬۸۰۰ دلاری این شرکت، شوک بزرگی به دارندهی این کارت گرافیک سفارشی وارد کرده است. این کارت گرافیک که به سری Astral ROG تعلق دارد، بهدلیل قیمت […]
در دل تاریخ باستان ایران، شاهکارهای مهندسی همچون نگینی از خلاقیت و نوآوری، همچنان چشمک میزنند. از دیوارهای استوار تخت جمشید تا پلهای افسانهای ساسانی، هر یک داستانی از تلاش و دقت بینظیر انسانهای ایران را به گوش میرسانند؛ داستانهایی که نشانگر پیوستگی تمدن، هنر و علم در این سرزمین باستانی است. به گزارش ایسنا، […]
گروه هکری لازاروس کره شمالی با حمله به صرافی بایبیت و سرقت ۱/۵ میلیارد دلار مسئول بزرگترین سرقت تاریخ ارزهای دیجیتال بوده است. به گزارش تکناک، لازاروس، گروه هکری وابسته به کره شمالی، پشت حمله ۱/۵ میلیارد دلاری به صرافی بایبیت بوده است. حمله به بایبیت که یکی از سرقتهای بزرگ تاریخ کریپتو محسوب میشود، […]
براساس جامعترین ارزیابی انجامشده تاکنون، یخچالهای طبیعی در سراسر جهان از سال ۲۰۰۰ بهطور متوسط بیش از پنج درصد کوچک شدهاند. با تسریع تغییرات اقلیمی، این روند سریع ذوبشدن در دههی گذشته به میزان بیش از یکسوم شتاب گرفته است. نوئل گورملن، از دانشگاه ادینبرو بریتانیا، میگوید: «هر درجهای از گرمشدن برای یخچالهای طبیعی مهم […]