نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
دانشآموزان یک دبیرستان در شیکاگو ترکیبی برای مبارزه با سرطان در فضله غاز کشف کردند. یک باکتری که با نام «Pseudomonas idahoensis» شناخته میشود، ترکیب جدیدی تولید کرد که دانشمندان را به دلیل کاربردهای بالقوه زیست پزشکی خود مجذوب خود کرده است. به گزارش ایسنا، در جهشی فوقالعاده در علم زیست پزشکی، گروهی از دانشآموزان […]
دانشآموزان یک دبیرستان در شیکاگو ترکیبی برای مبارزه با سرطان در فضله غاز کشف کردند. یک باکتری که با نام «Pseudomonas idahoensis» شناخته میشود، ترکیب جدیدی تولید کرد که دانشمندان را به دلیل کاربردهای بالقوه زیست پزشکی خود مجذوب خود کرده است.
به گزارش ایسنا، در جهشی فوقالعاده در علم زیست پزشکی، گروهی از دانشآموزان دبیرستانی در شیکاگو در یک کشف ترکیبی مشارکت کردند که پتانسیل کاهش رشد ملانوم و سلولهای سرطان تخمدان را نشان میدهد.
به نقل از آیای، این پیشرفت، بخشی از یک برنامه علمی کاربردی ۱۴ هفتهای بود که برای رسیدگی به نابرابریها در آموزش علم، فناوری، مهندسی و ریاضیات با غوطهور کردن دانشآموزان در تحقیقات علمی معتبر طراحی شده بود.
این ابتکار به رهبری محققان دانشگاه ایلینویز در شیکاگو(UIC)، دانشآموزان مقطع متوسطه را توانمند کرد تا در تحقیقات پیشرفته آنتیبیوتیک شرکت کنند.
از جمله یافتههای قابل توجه آنها، سویهای از باکتری بود که از یک منبع عجیب، یعنی فضولات غازها در یک تالاب جدا شده بود.
این باکتری که بعداً با نام «سودوموناس آیداهوئنسیس»(Pseudomonas idahoensis) شناخته شد، ترکیب جدیدی تولید کرد که دانشمندان را به دلیل کاربردهای بالقوه زیست پزشکی خود مجذوب خود کرد.
برایان مورفی(Brian Murphy) دانشمند ارشد این برنامه و رئیس آزمایشگاه UIC با تمرکز بر آنتی بیوتیکها از منابع طبیعی، بر اهداف دوگانه این پروژه تأکید کرد و گفت: پرورش اشتیاق اولیه برای علم و در عین حال پیشرفت تحقیقات حیاتی زیست پزشکی هدف ماست.
یک رویکرد عملی برای کشف
دانشآموزان از جمعآوری نمونههای محیطی در محلههایشان گرفته تا تجزیه و تحلیل جوامع باکتریایی برای خواص آنتیبیوتیکیشان، نقش مهمی در این پروژه داشتند. سرانجام یک نمونه از مدفوع غاز، باکتری سودوموناس آیداهوئنسیس را تولید کرد که به عنوان یک تولید کننده آنتی بیوتیک امیدوارکننده نشان داد.
دانشآموزان با استفاده از علم رباتیک آزمایشگاهی، یک ربات تخصصی را برنامهریزی کردند تا کلونیهای باکتریایی را جدا کند و آزمایشهای زیستی روی آنها انجام دهد و فعالیت ضد میکروبی را آزمایش کند.
پس از شناسایی باکتری سودوموناس آیداهوئنسیس به عنوان یک نامزد امیدوارکننده، محققان دانشگاهی تجزیه و تحلیلهای پیشرفتهای را با استفاده از روش تشدید مغناطیسی هستهای و طیفسنجی جرمی انجام دادند.
یافتههای آنها مولکول ناشناختهای به نام «اورفامید اِن»(orfamide N) را نشان داد که متعلق به خانوادهای از ترکیبات طبیعی است که به خواص بیولوژیکی متنوعشان شناخته میشوند.
اگرچه «اورفامید N» مسئول فعالیت ضد باکتریایی که در ابتدا در آزمایشهای زیستی مشاهده شد، نبود، اما آزمایشهای بیشتر، توانایی آن را در مهار رشد ملانوم انسانی و سلولهای سرطان تخمدان در کشتهای آزمایشگاهی نشان داد.
محققان اکنون قصد دارند بررسی کنند که آیا «اورفامید N» ممکن است مزایای دارویی بیشتری را نشان دهد یا به صورت هم افزایی با سایر ترکیبات کار کند یا خیر.
طرحی برای علم جامعهمحور
این همکاری بر ارزش وحدت بخشیدن به جامعه با کاوش علمی سطح بالا تأکید میکند. برنامههایی مانند این با مشارکت فعالانه یادگیرندگان جوان در فرآیند علمی میتواند به پرورش نسلی از متخصصان متنوع و پرشور کمک کند.
محققان همچنین پتانسیل تکرار این مدل را در زمینههای دیگر برجسته و خاطرنشان کردند که علم جامعهمحور میتواند به طور همزمان به سؤالات تحقیقاتی فوری بپردازد و دانشمندان آینده را الهام بخشد.
این رویکرد، بازتاب ابتکارات مشابهی مانند برنامه «زمین کوچک» است که دانشآموزان را در جستجوی آنتیبیوتیکهای جدید در نمونههای خاک و رسیدگی به بحران رو به رشد مقاومت آنتیبیوتیکی درگیر میکند. چنین پروژههایی نه تنها اکتشافات را تسریع میکنند، بلکه به دانش آموزان ارتباط ملموسی با محیط خود و جامعه علمی جهانی ارائه میدهند.
آموزش علوم به ویژه در مدارسی که بودجه کافی ندارند، اغلب با موانع قابل توجهی مواجه است، جایی که دسترسی به منابع علمی، فناوری، مهندسی و ریاضی با کیفیت بالا محدود است.
این برنامه با درگیر کردن دانش آموزان متوسطه در یک محیط تحقیقاتی حرفهای، برخی از این موانع را از بین برد و نشان داد که مشارکتهای نوآورانه بین دانشگاهها و مدارس میتواند نتایج قابل توجهی به همراه داشته باشد.
این پژوهش در مجله ACS Omega منتشر شده است.
انتهای پیام
Source link
این مطلب بدون برچسب می باشد.
بنیاد ملی علم ایران در راستای مأموریتگراشدن پژوهشها و حمایت از طرحهای پژوهشی که به فناوری روز دنیا میپردازد، فراخوانهایی را با عنوان برنامه حمایت از پژوهش عمیق شرکتهای دانشبنیان منتشر میکند. «توسعه موتور مسیریابی وزندار و زمان مبنا» عنوان فراخوان جدید این برنامه است و واجدین شرایط تا ۴ فروردین ۱۴۰۴ فرصت دارند که […]
هیئتی از مدیران دانشگاه بغداد، با حضور در دفتر ریاست دانشگاه تهران با سرپرست و جمعی از اعضای هیئت رئیسه دانشگاه تهران دیدار کردند. به گزارش ایسنا، دکتر سیدحسین حسینی، سرپرست دانشگاه تهران و دکتر سهیل، معاون علمی دانشگاه بغداد، در نشستی به ظرفیتهای همکاری و راهکارهای عملیاتی کردن تفاهمنامه دو دانشگاه پرداختند. در این […]
رئیس ایرانداک از انتخاب ۵۲ برگزیده نهایی جایزه ملی فناوری اطلاعات در سه بخش محصولات برتر، مدیران برتر فناوری و شرکتهای برتر خبر داد. به گزارش ایسنا، دکتر محمد حسن زاده در نشست خبری که امروز در ساختمان مرکزی ایرانداک برگزار شد، به تشریح جزئیات جایزه ملی فناوری اطلاعات پرداخت و گفت: در دنیای امروز […]
مراسم اختتامیه و معرفی برگزیدگان رویداد ملی هنر سرامیک دانشجویان ایران با عنوان «متغیرها»، در سالن خلیج فارس فرهنگسرای نیاوران برگزار شد. به گزارش ایسنا، این مراسم به همت انجمن هنرمندان سفالگر ایران و با همراهی صندوق اعتباری هنر و مؤسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر، عصر جمعه، سوم اسفند ۱۴۰۳ برگزار شد. سخنرانی هیربد همت […]