نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
اگرچه نمیتوان انبوه کاربردهای بردهای توسعه رزبری پای را هیچگاه شمارش کرد ولی سرعت پایینتر نسبت به کامپیوترهای دسکتاپ همواره مانع آن بوده که بتوان از این بردها در کاربردهای متنوع در ابعاد گسترده استفاده کرد. یکی از حلقههای مفقوده این داستان پشتیبانی از درایوهای SSD سرعت بالا است که خود رزبری پای دست به […]
اگرچه نمیتوان انبوه کاربردهای بردهای توسعه رزبری پای را هیچگاه شمارش کرد ولی سرعت پایینتر نسبت به کامپیوترهای دسکتاپ همواره مانع آن بوده که بتوان از این بردها در کاربردهای متنوع در ابعاد گسترده استفاده کرد. یکی از حلقههای مفقوده این داستان پشتیبانی از درایوهای SSD سرعت بالا است که خود رزبری پای دست به کار شده و با معرفی برد توسعه و درایوهای SSD اختصاصی خود با قیمت مناسب، این مشکل را نیز مرتفع کرده است.
رزبری پای ۵ یکی از جذابترین بردهای توسعه است که با تراشه پردازنده خوب خود و بلوغ مناسبی که در استفاده از درگاههای جانبی در آن دیده میشود پتانسیل بالایی برای تبدیل شدن به انتخاب شماره یک توسعهدهندگان کامپیوترهای رومیزی ارزانقیمت را دارد. البته یکی از مشکلات همیشگی در کاربردهای دنیای واقعی دسکتاپ، سرعت پایین حافظههای microSD بوده که پیش از این تنها راهکار اتصال دائمی به بردهای رزبری پای ۵ بودند.
خبر جدید و جذاب برای طرفداران این برد این است که شرکتRaspberry Pi Ltd این مشکل را به لطف درایو و برد HAT اتصال به صورت کامل رفع میکند. این محصولات شامل Raspberry Pi SSD Kit و Raspberry Pi SSD هستند که پس از معرفی کارتهای حافظه A2 micro SD برند Raspberry Pi و یک قاب محافظ عرضه شدهاند.
به بیان ساده ما با یک درایو SSD از نوع NVMe با رابط اتصال M.2 و یک برد توسعه دیگر به نام M.2 HAT جهت اتصال آن به رزبری پای ۵ روبرو هستیم که میتواند با یک اسپیسر روی برد اصلی سوار شده و به راحتی به آن متصل شود.
حافظههای ذخیرهسازی SSD از نوع NVMe M.2 در ظرفیتهای ۲۵۶ و ۵۱۲ گیگابایت ارائه میشوند. به طور کلی، هدف از طراحی و عرضه این محصولات ارتقای عملکرد ذخیرهسازی Raspberry Pi 5 و ارائه گزینهای سریعتر و بهینهتر نسبت به حافظههای سنتی micro SD است. این ارتقا، بهویژه برای کاربردهایی مانند اجرای سیستمعاملها، پروژههای سنگین، یا استفاده از رزبری پای بهعنوان یک سیستم دسکتاپ سبک، بسیار مفید خواهد بود.
طبق اعلام رزبری پای، درایو SSD رزبرپای با استاندارد ارتباطی PCIe Gen 3 سازگار است. اما اگر از کاربران مطلع از مشخصات رزبرپای ۵ باشید میدانید که طبق اعلام اولیه این شرکت، برد مذکور تنها از نسل دوم PCIe پشتیبانی میکند. اما باید گفت که در این مورد مشکلی وجود نداشته و میتوان با انجام تنظیمات دستی با ابزار raspi-config، رسیدن به سرعت PCIe 3 در این برد توسعه را میسر کرد.
این ویژگی باعث میشود تا Raspberry Pi 5 بتواند بهعنوان جایگزین یک کامپیوتر دسکتاپ کممصرف برای افرادی که به سیستمهای بزرگ و قدرتمند نیاز ندارند، در نظر گرفته شود.
بنابر اطلاعاتی که وبسایت Tom’s Hardware در این زمینه منتشر کرده، طبق اعلام رسمی شرکت Raspberry Pi Ltd، درایو ۲۵۶ گیگابایتی NVMe در خواندن تصادفی 4KB ، قادر است تا سرعت ۴۰،۰۰۰ IOPS و در نوشتن تصادفی 4KB، سرعت ۷۰,۰۰۰ IOPS را ارائه دهد.
همچنین طبق اعلام شرکت سازنده، مدل ۵۱۲ گیگابایتی نیز در خواندن تصادفی، ۵۰,۰۰۰ IOPS و در نوشتن تصادفی، ۹۰,۰۰۰ IOPS را ارائه خواهد داد.
محصول M.2 HAT+ یک راهکار ارزان برای اضافهکردن یک درایو NVMe M.2 یا سایر دستگاههای PCIe مانند Hailo-8L NPU که در Raspberry Pi AI Kit استفاده میشود، ارائه میدهد. این برد به راحتی با چند پیچ قابل نصب است و اتصال کابل flat-flex به کانکتور PCIe انجام میشود.
افزودن یک NVMe SSD به Raspberry Pi 5 انتخابی منطقی است، چرا که این درایوها به طور کلی سرعت بسیار بالاتری ارائه میدهند. در حالی که درایوهای کمظرفیت NVMe هزینهای نزدیک به کارتهای micro SD با کیفیت دارند، خرید یک NVMe SSD برای Raspberry Pi تصمیمی عاقلانه خواهد بود.
طبق اطلاعات به دست آمده وظیفه ساخت این درایوها بر عهده شرکت Biwin است که بهعنوان تأمینکننده OEM برای شرکتهایی مانند HP، Acer شناخته شده و حالا قرار است تولیدکننده درایوهای اس اس دی Raspberry Piهم باشد.
همانطور که عنوان شد، Raspberry Pi SSD Kit شامل Raspberry Pi M.2 HAT+ به همراه یک درایو NVMe M.2 2230سازگار با PCIe Gen 3 است که در دو ظرفیت ۲۵۶ گیگابایت و ۵۱۲ گیگابایت ارائه میشود. قیمت درایو ۲۵۶ گیگابایتی ۳۰ دلار و درایو ۵۱۲ گیگابایتی ۴۵ دلار تعیین شده است.
اگر همراه با درایو SSD، برد توسعه M.2 HAT+ را هم سفارش دهید، قیمت نسخه ۲۵۶ گیگابایتی به ۴۰ و نسخه ۵۱۲ گیگابایتی به ۵۵ دلار خواهد رسید. پیشفروش این بردها از هماکنون میسر شده و از ماه بعدی میلادی در اختیار توسعهدهندگان قرار خواهند گرفت.
Source link
این مطلب بدون برچسب می باشد.
درحالحاضر تعداد گوشیهای هوشمندی که قلم لمسی دارند بسیار کمتر از مدلهایی است که از آن پشتیبانی نمیکنند. مورد جالب توجه این است که صفحهنمایش گوشیها روزبهروز بزرگتر میشود و امروزه دستگاههایی با صفحهنمایش ۶٫۶ یا ۶٫۷ اینچی بیشتر از همیشه خودنمایی میکنند. با این اوصاف، شرکتها میتوانند با اضافه کردن قلم لمسی، استفاده کردن […]
آنر قصد دارد گوشی هوشمند تاشو سهنمایشگره جدیدی روانه بازار کند که طراحی منحصربهفردی دارد و در آن سه نمایشگر به یکدیگر متصل شدهاند. به گزارش تکناک، آنر در حال آمادهشدن برای ورود به عرصه گوشیهای تاشو با طراحی سهنمایشگره است. رندرهای اولیه منتشرشده دستگاهی با بدنه سبک از جنس فیبرکربن و مکانیزم تاشو Z […]
سامانه هوشمند مدیریت و نظارت بر تمام وجوه یک قرارداد محصول یکی از شرکتهای دانشبنیان است که امکان عقد قراردادها را در کوتاهترین زمان انجام میدهد، ضمن آنکه یک سیستم یکپارچه برای سازمانها به منظور بایگانی کردن اسناد فراهم میکند. میلاد بی آزاد، مدیر فروش این شرکت دانش بنیان در گفتوگو با ایسنا، این سامانه را […]
شرکت رویول تکنولوژیز، پیشگام در عرصهی گوشیهای هوشمند تاشو، به دلیل مشکلات مالی ورشکسته اعلام کرده است. این شرکت چینی در سال ۲۰۱۸ نخستین گوشی تاشوی تجاری جهان، یعنی رویاول فلکسپی را رونمایی کرد و با این کار انقلابی در دنیای موبایل ایجاد کرد. با این حال، به نظر میرسد که این موفقیت اولیه نتوانسته […]