نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
اکسیونها برای اولین بار در دهه ۱۹۷۰ به عنوان راهحلی بالقوه برای معمای سیپی قوی (مشکل عدم تقارن)، فرضیهپردازی شدند. پیشبینی میشود که این ذرات دارای جرمی بسیار اندک، بدون بار الکتریکی و با فراوانی بسیار زیاد در سراسر جهان باشند. سایر فیزیکدانان بعداً متوجه شدند که برخی از ویژگیهای اکسیونها مانند نحوهی تجمع و […]
اکسیونها برای اولین بار در دهه ۱۹۷۰ به عنوان راهحلی بالقوه برای معمای سیپی قوی (مشکل عدم تقارن)، فرضیهپردازی شدند. پیشبینی میشود که این ذرات دارای جرمی بسیار اندک، بدون بار الکتریکی و با فراوانی بسیار زیاد در سراسر جهان باشند.
سایر فیزیکدانان بعداً متوجه شدند که برخی از ویژگیهای اکسیونها مانند نحوهی تجمع و برهمکنش با سایر مواد از طریق گرانش – آنها را به کاندیدایی مناسب برای ماده تاریک تبدیل میکند. مهمتر از همه، یکی از ویژگیهای پیشبینیشده میتواند شناسایی آنها را امکانپذیر کند.
ویژگی تبدیل اکسیونها به فوتون در میدانهای مغناطیسی قوی، شناسایی آنها را امکانپذیر میکند
در میدانهای مغناطیسی قوی، اکسیونها باید گاهی به «فوتونها» واپاشی شوند؛ بنابراین شناسایی نور اضافی در نزدیکی این میدانها میتواند نشانهای از وجود اکسیونها باشد. این موضوع پایهگذار آزمایشهای آشکارسازی و مشاهدات نجومی برای دههها بوده و به دانشمندان امکان میدهد تا دامنهی جرمی را که اکسیونها ممکن است داشته باشند، کاهش دهند.
«ستارههای نوترونی» یکی از امیدوارکنندهترین مکانها برای جستجوی اکسیونها هستند. فیزیک طوفانی این اجرام باید مقادیر زیادی اکسیون تولید کند و حتی بهتر اینکه میدانهای مغناطیسی قوی باید برخی از آنها را به فوتونهای قابل شناسایی تبدیل کند.
بیشتر بخوانید
در مقاله جدید، تیم دانشگاه کالیفرنیا در برکلی محاسبه کرده است که بهترین زمان برای یافتن اکسیونها در اطراف یک ستاره نوترونی ممکن است در زمان تولد آن باشد؛ زمانی که ستارهای عظیم به درطول رویداد ابرنواختر منفجر میشود. شبیهسازیهای جدید نشان میدهند که انفجاری از اکسیونها در طی ۱۰ ثانیه اول پس از فروپاشی ستاره تولید خواهد شد و انفجار پرتو گامای حاصل میتواند جزئیات زیادی را فاش کند.
تیم محاسبه کرده است که نوع خاصی از اکسیون، به نام اکسیون کرومودینامیک کوانتومی (QCD)، اگر جرمی بالاتر از ۵۰ میکرو الکترون ولت (یک دهمیلیاردم جرم یک الکترون) داشته باشد، با این روش قابل شناسایی خواهد بود. اگر اکسیونها واقعاً وجود داشته باشند، ممکن است یکی از مفیدترین ذرات کوچک کشف شده باشند. بهطور همزمان، آنها میتوانند به ما کمک کنند تا معماهای ماده تاریک، مشکل سیپی قوی، «نظریه ریسمان» و عدم تعادل ماده/ضدماده را حل کنیم.
فرضیهی آماده آزمایش است؛ حالا فقط باید منتظر بمانیم تا ابرنواختر بعدی در نزدیکی ما رخ دهد. این اتفاق ممکن است امروز بیفتد یا در دههای دیگر و اگر فرمی (Fermi) به بخش مناسبی از آسمان نگاه کند، میتوانیم برخی از عمیقترین سوالات علمی را در عرض چند ثانیه پاسخ دهیم.
سافدی میگوید: «بهترین سناریو برای اکسیونها این است که فرمی یک ابرنواختر را مشاهده کند. احتمال آن کم است. اما اگر فرمی آن را ببیند، میتوانیم جرم اکسیون و قدرت برهمکنش آن را اندازهگیری کنیم. میتوانیم همه چیزهایی را که باید درباره اکسیون بدانیم تعیین کنیم و به سیگنال اعتماد فوقالعادهای داشته باشیم؛ زیرا هیچ مادهای معمولی وجود ندارد که بتواند چنین رویدادی ایجاد کند.»
تحقیق در نشریه فیزیکال ریویو لترز منتشر شده است.
Source link
این مطلب بدون برچسب می باشد.
به گزارش خبرآنلاین، خلبانان از چراغهای هواپیما برای کمک به فرود بهره میبرند. به همین دلیل، این چراغها به نام چراغهای فرود (Landing Lights) نیز شناخته میشوند و معمولاً شبها مورد استفاده قرار میگیرند. علاوه بر چراغهای فرود، هواپیما دارای چراغهای ناوبری (Navigation Lights) و چراغهای بیکن (Beacon Lights) نیز هستند. هر یک از این […]
یکی از محققان امنیت سایبری مشکلات امنیتی جدی در تختخوابهای هوشمند Eight Sleep کشف کرده است که میتواند نهتنها تختخواب، بلکه تمامی دستگاههای متصل به شبکهی بیسیم خانگی را در معرض خطر قرار دهد. این مشکلات شامل کلید افشاشدهی سرویسهای وب آمازون (AWS) و در پشتی است که به هکرها اجازه میدهد تا از راه […]
سخنگوی دانشگاه یورک کانادا اعلام کرد که به دلیل کاهش ثبتنام دانشجویان بینالمللی و فشارهای مالی، به طور موقت پذیرش جدید برای ۱۷ رشته تحصیلی را تعلیق کردهاند. به گزارش ایسنا به نقل از سی بی سی، به دلیل اتخاذ سیاستهای غیرمنتظره در سطوح استانی و فدرال که بر آموزش عالی تاثیر گذاشته، مسئولان دانشگاه […]
به گزارش خبرآنلاین یکی از جنبههای مهم در کار هوش مصنوعی، خدماتی است که میتواند به کاربران معمولی بدهد؛ مانند آنچه ما در موتورهای جستوجو دنبالش بودیم. هرچند بیشتر ما به اولین لینکها اعتماد بیشتری داشتیم، اما اگر میخواستیم درباره یک موضوع خیلی دقیق کنکاش کنیم باید یافتههای بیشتری را میخواندیم که وقت زیادی میگرفت […]